1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 ünnepi étel 33 színes ételfotóval

Szerző
Lektor

Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-3368-X
Megjegyzés: Színes ételfotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ó, a vára várt ünnepek... minden évben újra- és újraéljük a készülődés bizsergető izgalmát, az ajándékozás gyönyörűségeit, a titkolózás, a várakozás szelíd boldogságát és az együttlét örömeit. Az... Tovább

Előszó

Ó, a vára várt ünnepek... minden évben újra- és újraéljük a készülődés bizsergető izgalmát, az ajándékozás gyönyörűségeit, a titkolózás, a várakozás szelíd boldogságát és az együttlét örömeit. Az ünnepek - akár a kalendárium szerint valók, akár magunk választotta jeles napok - megkülönböztetik a magukat a többi naptól és előbb-utóbb kiderül róluk, milyen fontosak voltak vagy lehettek volna.
Ebben a könyvben a receptek ahhoz a három nagy ünnephez kapcsolódnak - karácsony, újév, húsvét - amelyet évről évre, világszerte sok millió ember megtart, amelynek őrzi hagyományait és némileg a maga képére igazítva, továbbad a következő nemzedéknek. És a hagyományoknak csodálatos erejük van: karácsony este talán az is halat eszik, aki nem böjtöl; a szerencsére áhítozva az is babot, lencsét főz újévre, aki nem babonás... Etnikai és kulturális hovatartozástól függően igencsak eltérőek étkezési szokásaink - az angolszász népeknél a karácsony elképzelhetetlen pulykasült nélkül, az északi népek viszont hízott libát, kappant sütnek; húsvétra az olaszok, franciák báránypecsenyét tesznek az asztalra, erre mifelénk meg inkább főtt sonkát és kemény tojást... éppen ez a sokféleség jó benne, hiszen saját szokásainkat tisztelettudóan megtartva, ugyanakkor a másokéiból "merítve" még különlegesebbé, érdekesebbé varázsolhatjuk az ünnepi asztalt. Vissza

Tartalom

Karácsony5
Előételek5
Avocado-rák koktél5
Ráksaláta - spárgával, gombával5
Kagyló-tintahal koktél6
Tonhalhab6
Halsaláta - tőkehalmájjal6
Halkocsonya7
Levesek8
Mazsolás borleves8
Aszlatszilva-leves8
Pulykaleves8
Halételek8
Rántott hal dióbundával8
Dorozsmai molnárponty9
Tésztában sütött tonhal - görög recept11
Csuka egészben, tejfölös tormamártással11
Pisztrángfilé borókával11
Szárnyasok12
Gesztenyével töltött pulyka12
Göngyölt pulykamell12
Angolos kacsamell pezsgőmártásban14
Ananászos kacsasült15
Citromos-gombás vagdalt libamell15
Almás-szilvás töltött liba - svéd specialiás15
Májas-diós töltött csirke16
Spárgás csirkemell17
Sárgabarackos csirkemell - kínai recept17
Köretek18
Ananászos párolt savanyú káposzta - bécsi specialitás18
Burgonyarózsák hercegnő módra "Pommes duchesse" - francia finomság18
Brokkolirózsák (burgonyával)18
Póré-sárgarépa köteg18
Édességek19
Karácsonyi fatörzs "Bouche Noël" - francia recept19
Karácsonyi mandulás mézeskockák19
Diós-mákos bejgli20
Milánói karácsonyi kalács - "Panettone"22
Pasziánsz - karácsonyfadísz22
Gesztenyeparfé22
Gyümölcssaláta narancskehelyben23
Narancssaláta vaníliafagylalttal23
Szilveszter, újév25
Előételek, saláták, köretek25
Babsaláta - egy kicsit másképpen25
Svéd gombasaláta25
Mustáros lencsesaláta25
Sajtos körtefalatkák26
Karfiol-datolya-banánsaláta26
Pezsgős párolt savanyú káposzta26
Tormás babpüré - szlovén recept27
Borral párolt, narancsos sárgarépa27
Pezsgős rizottó27
Formára igazított, fűszeres-hagymás burgonya28
Levesek (korhely-, ill. savanyú levesek)28
Káposztás bableves28
Tárkonyos-savanyú malacaprólék-leves - erdélyi recept29
Húsos vöröskáposzta-leves29
Lencsekrémleves vadhússal30
Húsételek30
Töltött káposzta30
Sertéskocsonya32
Kolbászos egybesült karaj (csabai)32
Ropogós malacsült33
Francia borjúsült - gesztenyével és kelbimbóval34
Gyömbéres-sárgarépás borjútekercs35
Bélszínszeletek Rossini-módra "Tournedos á la Rossini"35
Provence-i bélszínszeletek36
Italok, sóssütemények, borkocsonyák36
Krampampuli36
"Sangria" - spanyol koktélféleség36
Sonkás kifliváltozatok37
Leveles tepertős pogácsa39
Juhtúrós pogácsaváltozatok39
Rokfortos csiga39
Sajtos fánkkoszorú40
Széllelbélelt fészek - "Vol-au-vent"40
Borkorcsolyák41
Húsvét43
Vendégvárók, saláták, köretek43
Húsvéti sonka- és tojásfőzés43
Rozskenyérben sült sonka43
Sonka a sonkában43
Tojással sült foszlós húsvéti kalács (sonkához)44
Genovai húsvéti pite (spenóttal, tojással, túróval)44
Sonkás-olívás-sajtos bukta és tekercs46
Töltött tojás-variációk46
Mimóza tojássaláta47
Böjtös tojásfasírt48
Gyönyörűséges orosz hússaláta tojással48
Majonézes kukorica-zöldborsósaláta48
Húsvéti vegyes saláta50
Színes kupolák - zöldborsóból, sárgarépából50
Sárgarépa korona50
Karfiol tejszínes spenótkrémmel51
Kukoricakrokett51
Húsételek51
Töltött báránysült (májjal)51
Töltött báránycomb51
Citromos bárányborda görög módra53
Bárányborda-koszorú53
Báránygerinc pizzasütő módra54
Westfáliai báránygerinc - aludttejes pácban54
Részeges rozmaringos báránycomb55
Tésztában sült báránycomb55
Fokhagymás-paradicsomos báránycomb56
Sütemények, desszertek56
Dobos torta - azaz dobostorta56
Rétes és változatai57
Hattyú58
Sült fagylalt - nagy attrakció59
Őszibarackos alagút59
Édességsüni61
Emeletes puding61
Diplomatapuding61
Függelék62
Néhány hasznos tudnivaló62
Trükkök a tojásfőzéshez62
Besamelmártás62
Spanyol- vagy barnamártás (madeira mártáshoz)63
Polenta (puliszka)63
Vizes piskóta63
Képviselőfánk tészta63
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 ünnepi étel 33 színes ételfotóval 99 ünnepi étel 33 színes ételfotóval 99 ünnepi étel 33 színes ételfotóval 99 ünnepi étel 33 színes ételfotóval
Állapot:
1.840 ,-Ft
28 pont kapható
Kosárba
konyv