| Kiadó: | STB Könyvek Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kistarcsa |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | A 100 legjobb |
| Kötetszám: | 66 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9266-67-1 |
| Előszó | |
| Levesek | |
| Bajor zöldségleves | 12 |
| Csontlé vagy alaplé | 8 |
| Erőleves vadhúsból | 15 |
| Fácánleves | 13 |
| Gesztenyeleves | 8 |
| Húsleves vajas galuskával | 21 |
| Lencseleves bajorkolbásszal | 72 |
| Spárgaleves borjúnyelvvel | 11 |
| Sütőtökleves lazaccal | 12 |
| Tejszínes halleves | 14 |
| Turbolyás pulykahúsleves | 10 |
| Zöldséges borjúhúsleves | 10 |
| Előételek, vendégvárók | |
| Bajor falatkák | 71 |
| Bajor kocsonya | 16 |
| Gombafelfújt | 54 |
| Juhsajttal töltött paprika | 61 |
| Különleges sonkasaláta | 9 |
| Őzlábgomba szalonnával | 36 |
| Sajtgombóc | 59 |
| Sonkás sajtfelfújt | 49 |
| Spárgadesszert | 35 |
| Sütőtök-felfújt | 64 |
| Szárnyas avokádósaláta | 16 |
| Töltött gombóc | 50 |
| Töltött tökvirág | 20 |
| Vegyes zöldségfelfújt | 54 |
| Zellersaláta | 14 |
| Halételek | |
| Császárszalonnába burkolt pisztráng | 19 |
| Édes-savanyú harcsa | 22 |
| Fogas zöldséges salátával | 23 |
| Gombás fogas fehérborban | 18 |
| Íróban pácolt hering | 18 |
| Pisztráng paradicsomos tésztával | 17 |
| Rák saját levében | 22 |
| Egytálételek | |
| Bajor töltött káposzta | 30 |
| Bárány egytálétel | 56 |
| Gulyás rizzsel | 25 |
| Ördöggulyás | 27 |
| Pulykagulyás | 62 |
| Savanyú káposztás gulyás | 46 |
| Tészta tejszínes, zöldfűszeres gombával | 36 |
| Zöldséges egytálétel | 26 |
| Húsételek | |
| Almás sertéstarja burgonyarösztivel | 68 |
| Bajor borjútekercs | 30 |
| Bajor kacsa | 32 |
| Bajor pulykacomb | 48 |
| Bajor saslik | 66 |
| Bajor savanyú sült | 42 |
| Bajor sertéstekercs | 33 |
| Báránycomb cukkinivel | 53 |
| Borjúragu | 42 |
| Borókapálinkás vaddisznó-steak | 65 |
| Galambpecsenye sütőtökkel | 34 |
| Kacsamáj lilakáposztával | 40 |
| Kacsamell bormártással | 41 |
| Kacsapecsenye kelkáposztával | 24 |
| Kecskeragu csiperkegombával | 60 |
| Libamájjal töltött csirke | 66 |
| Marhagerinc párolt zöldséggel | 37 |
| Marhavagdalt | 39 |
| Pácolt sertéstarja köményes tésztában | 28 |
| Részeges libacomb | 52 |
| Sertéscomb bajor káposztával | 38 |
| Sertésérmék borsmártásban | 47 |
| Sertésgerinc spárgával és burgonyaropogóssal | 29 |
| Sonkába tekert sertéskaraj gombával | 69 |
| Sült borjúvese | 31 |
| Sült kecskecomb | 58 |
| Sült sertéstarja | 26 |
| Sült vaddisznógerinc gesztenyemártással | 67 |
| Sült vadgalamb | 38 |
| Szarvassült szilvával | 48 |
| Tejszínes borjúdió | 32 |
| Tejszínes kapros nyúl | 34 |
| Töltött borjúszűz | 57 |
| Tűzdelt őzcomb | 62 |
| Véres-májas krémtekercs | 44 |
| Vörösborban párolt nyúl | 40 |
| Zöldséges báránycomb | 50 |
| Zöldséges borjúdió | 55 |
| Zöldséges csirkebecsinált | 24 |
| Köretek | |
| Almás burgonyapüré | 46 |
| Burgonyás gombóc | 45 |
| Gombóc rozskenyérből | 60 |
| Kelkáposztalepény | 43 |
| Párolt zöldbab | 72 |
| Desszertek | |
| Almapuding | 56 |
| Bajor almás beigli | 76 |
| Bajor desszert | 74 |
| Bajor diókrém | 77 |
| Bajor sajttorta | 64 |
| Bajorkrém cseresznyebefőttel | 73 |
| Boros-tésztás desszert | 75 |
| Flambírozott barack vaníliafagylalttal | 52 |
| Körtegombóc | 76 |
| Köszmétesütemény | 58 |
| Mákkuglóf | 44 |
| Sajtos palacsintalepény | 70 |
| Szilvás kenyérpuding | 74 |
| Szilvás sütemény | 70 |