| Kiadó: | STB Könyvek Könyvkiadó Kft |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kistarcsa |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | A 100 legjobb |
| Kötetszám: | 59 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9266-60-4 |
| Előszó | 5 |
| Miért van szükség az élelmiszerek konzerválására? | 9 |
| Hogyan konzerválunk? | 9 |
| Hogyan készüljünk fel a házi befőzésre? | 13 |
| Befőzés, sterilizálás | 15 |
| Romlás | 16 |
| Gondolatok a befőzésről | 17 |
| Kis gyümölcsismeret | 18 |
| Befőzési naptár | 24 |
| Kompótok | |
| Andalúz almakompót | 72 |
| Asztalt szilvás gesztenyekompót | 26 |
| Barackkompót meggyel | 26 |
| Bodzás almakompót, gyömbérrel | 31 |
| Bodzavirág pezsgővel | 30 |
| Citromfüves, ribizlis egreskompót | 27 |
| Diós barackkompót | 35 |
| Egyszerű almakompót | 72 |
| Egzotikus gyümölcskompót rummal | 34 |
| Francia birsalmakompót | 32 |
| Francia szamócakompót konyakkal | 33 |
| Görög gyümölcskompót | 29 |
| Körte aszalt szilvával | 25 |
| Körtés birsalmakompót | 29 |
| Körtés szilvakompót vörösborral | 56 |
| Mentás szilvakompót | 28 |
| Narancsos ananászkompót | 25 |
| Orosz málnakompót mandulával | 35 |
| Őszibarackos fügekompót portóiban | 30 |
| Pezsgős, ribizlis eperkompót | 28 |
| Piros kompót | 36 |
| Ribizlikompót szederrel és pálinkával | 33 |
| Rumos meggykompót | 34 |
| Szőlőkompót fehérborral | 31 |
| Szőlős sárgadinnyekompót | 27 |
| Vörös áfonya campariban | 32 |
| Lekvárok, dzsemek | |
| Ananászos eperlekvár | 40 |
| Baracklekvár naranccsal | 46 |
| Csipkebogyólekvár | 52 |
| Eperdzsem citrommal | 37 |
| Eperlekvár | 37 |
| Eperlekvár nyersen | 36 |
| Fahéjas rebarbaralekvár | 45 |
| Gyömbéres almadzsem naranccsal | 48 |
| Homoktövislekvár | 50 |
| Kókuszos eperdzsem | 39 |
| Kókuszos málnalekvár sherryvel | 51 |
| Konyakos eperdzsem | 38 |
| Konyakos meggydzsem | 41 |
| Málnadzsem | 40 |
| Málnadzsem ananásszal | 42 |
| Málnadzsem papayával | 42 |
| Málnalekvár kétféle ribizlivel | 43 |
| Málnalekvár kivivel és sárgabarackkal | 43 |
| Málnalekvár ribizlivel | 41 |
| Meggydzsem | 42 |
| Narancsdzsem | 73 |
| Nyersen kevert szederlekvár | 46 |
| Őszibaracklekvár | 45 |
| Rebarbarás eperlekvár | 38 |
| Ribizlilekvár egressel | 51 |
| Rumos áfonyalekvár | 46 |
| Rumos meggydzsem cseresznyével | 44 |
| Sárgabarackdzsem | 47 |
| Sárgabaracklekvár | 47 |
| Szegfűszeges ringlólekvár | 48 |
| Szilvalekvár szilvapálinkával | 49 |
| Szilvalekvár római tálban | 49 |
| Töklekvár | 50 |
| Vegyes lekvár mézzel | 39 |
| Vörösboros szederdzsem mézzel | 44 |
| Befőttek | |
| Agglegény rumtopf | 52 |
| Angol almabefőtt | 53 |
| Birsalmabefőtt | 58 |
| Eperbefőtt nyersen | 54 |
| Füge portóiban | 59 |
| Konyakos meggy | 57 |
| Körtebefőtt | 55 |
| Különleges meggybefőtt | 60 |
| Mandulával töltött mentás szilva | 55 |
| Meggybefőtt tartósítószer nélkül | 57 |
| Mézben főtt diós szilva | 61 |
| Muskotályos szőlőbefőtt mandulával | 59 |
| Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül | 58 |
| Reszelt alma süteményekhez | 54 |
| Rumos narancsbefőtt | 60 |
| Rumos ringló mazsolával | 56 |
| Rumos sárgabarack fenyőmaggal | 61 |
| Sárgadinnye szilvával, mandulával | 62 |
| Zselék | |
| Alma-birsalma zselé | 64 |
| Almás narancszselé bodzavirággal | 62 |
| Birszselé rummal | 65 |
| Eper-meggy zselé almával | 69 |
| Eperzselé pezsgővel | 67 |
| Fenyőtűzselé | 64 |
| Körtezselé fekete ribizlivel | 63 |
| Narancszselé mentával | 67 |
| Ribizlizselé | 63 |
| Sárgadinnyezselé | 68 |
| Szőlőzselé citromfűvel | 66 |
| Tokajis narancszselé dióval | 65 |
| Vörösboros ribizlizselé | 66 |
| Gyümölcssajtok | |
| Birsalmasajt | 69 |
| Fügekolbász | 70 |
| Mustban főtt birsalmasajt | 71 |
| Mustkolbász | 68 |
| Narancssajt gyömbérrel | 71 |
| Ribizlisajt | 73 |
| Sárgabaracksajt | 73 |
| Szilvasajt | 70 |
| Szemelvények sorozatunkból | 74 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.