1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Új könyv

A 100 LEGJOBB ÉTEL MARHAHÚSBÓL

Szerző

Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve:
Oldalszám: 80 oldal
Nyelv:
Méret: 140 mm x 200 mm
ISBN: 9639266619

Tartalom

Az angol konyha elképzelhetetlen a véresen sütött marhaszelet, a steak nélkül, a magyar konyha pedig a jó marhagulyás nélkül. Az erős rostozatú, a sertéshúsnál szárazabb (zsírban szegényebb), ízletes és tápláló marhahúst a világ számos országában kedvelik. Talán azért is, mert míg a zsírosabb sertéshúst a jobb emészthetőség miatt jobban kell fűszerezni, addig a marhahús kevesebb fűszert igényel, és egyszerűen elkészítve is ízletes -- némiképp a vadhúsokhoz hasonló. Az intenzív fűszerezés helyett sokszor elég egy jól megválasztott mártás, és a főtt, párolt vagy sült marhahúsból a legkifinomultabb ízlésű ínyencek igényeit kielégítő fogás készíthető. A marharostélyos, a marhapörkölt, a marhapacal, a gulyás és a gulyásleves, a hátszín és a bélszínpecsenye, az ököruszály-leves mellett a nyárson sült ökör a legjellegzetesebb magyar ételek, amelyek nem hiányozhattak a fejedelmi konyhákról, és Mátyás király udvarában is rendszeresen felszolgálásra kerültek. (Bár akkoriban a marhahúst még tehénhúsnak nevezték.) Jellegzetesen magyar (alföldi) étel az ún. marhaállás, ami a marha fejéből és lábából főzött kocsonya.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A 100 LEGJOBB ÉTEL MARHAHÚSBÓL

Olvasatlan példány

Állapot: Új
229 Ft
218,-Ft
Nincs készleten
konyv