| Kiadó: | STB Könyvek Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kistarcsa |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | A 100 legjobb |
| Kötetszám: | 35 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | 978-963-9266-10-8 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 5 |
| Ajókával burkolt hal | 15 |
| Alufóliás harcsa | 15 |
| Angolna citrommártással | 16 |
| Babos pisztráng | 16 |
| Bográcsos halleves | 17 |
| Borzaska | 17 |
| Cápa roston, zöldségekkel | 18 |
| Ceruzababos heringsaláta | 18 |
| Csuka citrommártással | 19 |
| Csukavagdalt | 19 |
| Diós angolna | 20 |
| Dorozsmai molnárponty | 20 |
| Dunai halászlé | 21 |
| Édes-savanyú hal | 22 |
| Fogas galantin | 22 |
| Fogas molnárné módra | 23 |
| Fogas tokaji mártásban | 24 |
| Fogasszeletek tojásmártással | 24 |
| Fogasszeletek vajban | 25 |
| Forrázott fogas | 25 |
| Francia halleves | 26 |
| Füstölt sajttal töltött pisztráng | 26 |
| Garnélarák sütve-rázva | 27 |
| Gombás süllőszeletek | 28 |
| Gombával töltött harcsa | 28 |
| Göngyölt lazac | 29 |
| Gyümölcsös kecsege | 30 |
| Hal burgonyabundában | 30 |
| Hal-alaplé | 31 |
| Halas cordon bleau | 31 |
| Halas lasagne | 32 |
| Halas palacsinta | 32 |
| Halas szendvics | 33 |
| Halas szusi | 34 |
| Halas tojásrántotta | 34 |
| Hal-fatányéros | 35 |
| Halfelfújt | 35 |
| Halkocsonya | 36 |
| Halkoszorú | 36 |
| Halkrémmel töltött tojás | 37 |
| Halmajonéz | 38 |
| Halpaprikás | 38 |
| Halpuding | 39 |
| Halszeletek sörtésztában | 40 |
| Heringkrém | 40 |
| Hideg fogas pirítóssal | 41 |
| Ínyenc lazacsaláta | 41 |
| Kapros-tejfölös szardíniasaláta | 42 |
| Kocsonyázott tenger gyümölcsei | 42 |
| Kárpáti ragu | 43 |
| Kecsege kárpáti | 43 |
| Korhely halászlé | 44 |
| Lazacérmék roston | 44 |
| Lazac-tatár | 45 |
| Lecsós ponty | 45 |
| Mandulás haltészta | 46 |
| Milánói hal | 46 |
| Mustáros kéregben sült hal | 47 |
| Pácolt lazac | 48 |
| Papírban sült hal | 48 |
| Paradicsomos hal | 49 |
| Pisztráng egészben sütve | 49 |
| Párolt fogas | 50 |
| Párolt hal szecsuani módra | 50 |
| Pisztráng kékre főzve | 51 |
| Pizza tenger gyümölcseivel | 52 |
| Polipsaláta | 52 |
| Ponty savanyú káposztával | 53 |
| Pontyhalászlé | 54 |
| Pontypörkölt | 54 |
| Rácponty | 55 |
| Rákmeridon | 56 |
| Rakott palacsinta hallal | 56 |
| Ráksaláta | 57 |
| Rákvaj | 58 |
| Rántott békacomb | 58 |
| Rántott halszeletek | 59 |
| Rizsen sült hal | 60 |
| Roston sült pisztráng, zöldségekkel | 60 |
| Roston sült ponty | 61 |
| Süllő egészben sütve | 61 |
| Sült fogas kapormártással | 62 |
| Szalonnás csuka | 62 |
| Szalonnás ponty | 63 |
| Szegedi halászlé | 63 |
| Szegedi halsaláta | 64 |
| Tárkonyos halleves | 64 |
| Tejszínes halleves | 65 |
| Tenger gyümölcsei saláta | 65 |
| Tiszai halászlé | 66 |
| Tésztában sült hal | 66 |
| Tonhalsaláta | 67 |
| Tonhalszeletek törökösen | 68 |
| Tormás, tejfölös csuka | 68 |
| Tőkehal gombával | 69 |
| Tőkehalmáj-saláta | 70 |
| Vajastésztában sült füstölt lazac | 70 |
| Vörösboros lazac paradicsommal | 71 |
| Vörösboros ponty | 71 |
| Zöldborsós tintahal | 72 |
| Ízletes mártások halételekhez | |
| Citrommártás | 73 |
| Csalánmártás | 73 |
| Gombamártás | 74 |
| Ínyencmártás | 74 |
| Joghurtmártás | 74 |
| Kapormártás | 75 |
| Majonézmártás | 75 |
| Moszkvai mártás | 76 |
| Paradicsomos gombamártás | 76 |
| Tojásmártás | 76 |
| Tokaji mártás | 77 |
| Tormamártás | 77 |
| Uborkamártás | 78 |
| Zöldhagymamártás | 78 |