| Kiadó: | STB Könyvek Könyvkiadó Kft |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kistarcsa |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 80 oldal |
| Sorozatcím: | A 100 legjobb |
| Kötetszám: | 79 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-9444-07-3 |
| Előszó | 5 |
| Levesek | |
| Bajai vörösboros halászlé | 26 |
| Borhableves | 14 |
| Borleves | 13 |
| Borleves kenyérrel és mazsolával | 16 |
| Borleves kenyérrel | 12 |
| Borleves kétszersülttel | 18 |
| Eperleves | 65 |
| Fehérboros kagylóleves | 72 |
| Halleves vörösborral | 62 |
| Hideg sörleves | 11 |
| Hideg szamócaleves | 55 |
| Rákleves | 40 |
| Sörleves tejjel | 11 |
| Tejszínes, boros gombaleves | 76 |
| Windsor leves | 12 |
| Húsos ételek | |
| Bajor sörös kakas | 64 |
| Bajor vese | 41 |
| Báránycsülök bordói lében | 58 |
| Báránylapocka veseraguval | 59 |
| Bélszíntokány Gundel módra | 44 |
| Birkacomb en papillon | 14 |
| Bőrös malackaraj boros szilvával | 43 |
| Bújtatott kotlett | 54 |
| Ciprusi karaj | 52 |
| Csirke bajor módra | 24 |
| Csirke Boszporusz mártásban | 22 |
| Csirkecombok illatos vörösborban | 73 |
| Csirkecombok spanyol módra | 75 |
| Csopaki pincepörkölt | 60 |
| Ecetes vadas marhahús | 15 |
| Elzászi kacsa | 25 |
| Erdélyi báránypörkölt | 30 |
| Erdélyi tokány | 45 |
| Fehérpecsenye sörben | 62 |
| Fekete lében pácolt marhafelsál | 49 |
| Főtt marhahús erdélyi sommártással | 66 |
| Karaj narancsos hagymaraguval | 77 |
| Libamájszeletek sült almával | 34 |
| Madeirás marhafelsál | 33 |
| Marhafelsál malátás sörben | 44 |
| Marharostélyos olajbogyó párolva | 74 |
| Marinírozott sonka | 22 |
| Mustos sült | 23 |
| Nyírségi töltött báránycomb | 46 |
| Párolt birkahús vörösborral | 24 |
| Párolt burgundi sonka | 32 |
| Párolt marhafelsál rizlingmártásban | 32 |
| Pikáns pulykamell fehérborban | 64 |
| Részeges borjúcsülök | 63 |
| Savanyó vetrece | 38 |
| Sertésnyelv vörös lében | 54 |
| Sörös sertésszív | 56 |
| Spárga csőben sütve | 36 |
| Szalonnás hagymás marhatekercs | 16 |
| Szőlőnedűvel párolt borjúcsülök | 58 |
| Szőlősgazda kedvence | 48 |
| Ürücomb boroskáposztában | 60 |
| Vesepecsenye Blaskovics módra | 19 |
| Vörösboros aprólék | 26 |
| Vörösboros töltött kacsamell | 29 |
| Vörösboros tűzdelt máj | 53 |
| Zacskóban párolt sörös csirke | 40 |
| Vadas és halas ételek | |
| Angolna barna sörmártásban | 35 |
| Borban párolt vaddisznófej | 17 |
| Brassói szarvascomb | 39 |
| Cseh ponty | 28 |
| Gombás fogas csőben | 30 |
| Harcsa vincellér módra | 38 |
| Kérges vaddisznóhát Cumberland mártással | 20 |
| Nyúl vadasan | 51 |
| Őzcomb vörösbormártásban | 34 |
| Őzcsülök valkói módra | 61 |
| Párolt vaddisznócomb | 18 |
| Süllőszelet sörtésztában | 24 |
| Tokaji kocsonyázott pisztráng | 42 |
| Tűzdelt fácán Radványi módon | 47 |
| Úsztatott csuka szardellával | 27 |
| Vaddisznóborda tokaji módra | 48 |
| Vadnyúl erdész módra | 37 |
| Váradi szarvasgerinc | 52 |
| Vargányás szarvastokány | 50 |
| Saláták, mártások, egyebek | |
| Barnamártás | 36 |
| Boros fondű | 72 |
| Csiperkegomba Orly módra | 31 |
| Erdélyi mártás | 21 |
| Fehérboros töpörtyűs pogácsa | 76 |
| Görög gombasaláta | 56 |
| Görög hagymasaláta | 20 |
| Örmény saláta | 57 |
| Pezsgős párolt káposzta | 78 |
| Sörös krémsajttal töltött burgonya | 74 |
| Sörös tócsni | 78 |
| Desszertek | |
| Almaszeletek töltve | 71 |
| Borkrémtorta | 68 |
| Diós puding borhabbal | 70 |
| Elzászi almatorta | 70 |
| Görögdinnye vörösborban | 68 |
| Körte Kati kedvére | 66 |
| Piskóta "kissé spiccesen" | 67 |
| Szőlős tejberizs | 69 |