1.017.654

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Balaton-felvidéki Péter-hegy és környéke cönológiai vizsgálata

Coenologische Untersuchung des Peter-Berges und Seiner Umgebung im Balaton-Oberland/Különlenyomat a Veszprém Megyei Múzeumok Közleményei 12. kötetéből/Separatum Aus Den Mitteilungen Der Musseen Des Komitates Veszprém 12. Bd.

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Veszprém
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 29 oldal
Sorozatcím: Veszprém Megyei Múzeumok közleményei
Kötetszám: 12
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Különlenyomat a Veszprém Megyei Múzeumok Közleményei 12. kötetéből. Fekete-fehér ábrákkal és fotókkal. Angol és német nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlete
"Dolgozatom célja a Balaton-felvidék egy viszonylag eredeti állapotban fennmaradt vegetációjú hegycsoportjának növényföldrajzi ismertetése.
A Balaton-felvidéken, amely évszázadok óta... Tovább

Előszó

Részlete
"Dolgozatom célja a Balaton-felvidék egy viszonylag eredeti állapotban fennmaradt vegetációjú hegycsoportjának növényföldrajzi ismertetése.
A Balaton-felvidéken, amely évszázadok óta kultúrterületnek számít csak kevés maradhatott fenn az eredeti vegetációból. Az itt kiváltképpen belterjes szőlőművelés érdekében még azokat a területeket is feltörték, amelyeket máshol már meghagytak eredeti állapotukban.
A Péter-hegy és környéke, amelyet természetvédelemre is javasoltunk, kevésbé károsodott és mindmáig megőrizte a Balaton-felvidék jellegzetes vegetációképét. Alkalmasnak bizonyult ezért a részletes cönológiai elemzésre, amely egyben előtanulmány a Balaton-felvidék további területeinek feldolgozásához.
A terület általános ismertetése
A terület földrajzi fekvése
A Péter-hegy Csopak községtől Balatonarácsig húzódik délnyugati irányban, mintegy két kilométer hosszúságban. Délnyugat felől a Koloska-völgy, északkelet felől pedig a Nosztori-völgy határolja. Az általam vizsgált területhez tartozik még a Sándor-hegy, a Tamás-hegy és az egykor Nagymezőnek nevezett plató egy része is.
Vissza

Dr. Debreczy Zsolt

Dr. Debreczy Zsolt műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Debreczy Zsolt könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem