Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

A belgyógyászat alapvonalai II. (töredék)

A vérkeringés szerveinek betegségei/A vizelet-kiválasztás szerveinek betegségei/A mozgás-szervek betegségei

Szerző

Kiadó: Magyar Orvosi Könyvkiadó Társulat Főbizományos Eggenberger-féle Könyvkereskedés (Rényi Károly)
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. Második, javított kiadás. Szeged Városi Nyomda és Könyvkiadó Rt. nyomása. Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Az egysejtű lény a külső környezetből veszi fel táplálékát, tehát a külső környezet körülményei kell, hogy életfeltételeit biztosítsák. A magasabbrendű lények és az ember... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Az egysejtű lény a külső környezetből veszi fel táplálékát, tehát a külső környezet körülményei kell, hogy életfeltételeit biztosítsák. A magasabbrendű lények és az ember sejtjeinek egy saját belső jól szabályozott környezete és táptalaja van, mely életfeltételeit mindig a lehető legjobban biztosítja. Ez az extracellularis folyadék, mely normális körülmények között a testsúly kb. 25%-át alkotja. Az extracelluláris folyadék egy része a szövetekben és szövetrésekben (interstitialis folyadék), másik része a vérben (vérplasma) foglal helyet. Az éltető anyagok kicserélődése a kettő között az ércapillarisok endothel falán át megy végbe a fizika és chemia törvényei szerint. Az extracelluláris folyadék állandó kicserélődéséről a szövetekben a vér és nyirokkeringés gondoskodik. a vérkeringésnek tehát a sejtek szempontjából a capillaris rendszer a legfontosabb része. Az egész vérkeringés a szív és érrendszer bonyolult felépítésével és szabályozásával, mint egységes szerv annak a szolgálatában áll, hogy a capillarisokat az extracellularis folyadék endothel által elválasztott két részének kicserélődése végett a legoptimalisabban, vagyis az adott körülményekhez, követelményekhez alkalmazkodó mennyiségű, nyomású és sebességű vérrel ellássa.
Az érrendszert vérpályának, vagy vérkörnek azért szokás nevezni, mert egy önmagába visszatérő zárt csőrendszer, mely a szívből mint centrumból kiindulva bonyolultan szétágazódik, majd ezen ágak újra összeszedődnek és visszatérnek a szívbe. Ezen belül a vér mozgása tehát circulatio, keringés. Az érrendszert anatomiai és funcctionalis szempontból 1. kis (tüdő) és nagy (systemás) vérkörre; 2. szívre és erekre; 3. centrális és periferiás részre szokás osztani... Vissza

Tartalom

II. kötet
A vérkeringés szerveinek betegségei
Pathophysiologiai áttkintés197
Betegvizsgálat227
A szív betegségei
Az érrendszer betegségei289
A vizelet-kiválasztás szerveinek betegségei
Pathophysiologiai áttkintés307
A veseműködés elégtelensége323
Betegvizsgálat323
Vesebetegség329
A húgyutak betegségei351
A mozgás-szervek betegségei
Pathophysiologiai áttekintés353
Betegvizsgálat357
A csontok betegségei358
Az ízületek betegségei371
A kötőszövet betegségei394
Az izmok betegségei396
Tárgymutató399
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A belgyógyászat alapvonalai II. (töredék) A belgyógyászat alapvonalai II. (töredék) A belgyógyászat alapvonalai II. (töredék)

Könyvtári könyv volt. A borító sarka kissé sérült.

Állapot:
1.780 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba
Akár 10-100% kedvezménnyel!