kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magyar Könyvklub |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 128 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 27 cm x 21 cm |
| ISBN: | 963-547-553-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| A bor helyes kezeléséről | 6 |
| A világ legszebb élvezeti cikke | 8 |
| A bor és a palack | |
| A bor - az érzékeny anyag | |
| Fehér- és vörösborok | |
| Különleges borok | |
| A borospalack nyitása | 19 |
| A kupak eltávolítása | |
| A kupak funkciója | |
| A helyes dugóhúzási technika | |
| Beletört a dugó - mi a teendő? | |
| Dugóhúzó - a klasszikus változatok | |
| High-tech (magas minőségű) dugóhúzók | |
| A habzóbor palackjának nyitása | |
| A dugó és alternatívái | |
| Milyen a jó dugó? | |
| "Dugóbeteg" borok | |
| Hogyan lélegzik a bor a palackban? | |
| A bor felszolgálása | 43 |
| Hogyan kell bort tölteni? | |
| Borkő és buborék a borban | |
| Mennyi bort illik a pohárba tölteni? | |
| Hogyan kell tartani a borospalackot? | |
| Mi a teendő egy félig teli borospalackkal? | |
| A bor megfelelő hőmérséklete | |
| A fehérbor hűtése | |
| A vörösbor temperálása | |
| A vörösbor dekantálása | |
| A fehérbor dekantálása | |
| A megfelelő pohár kiválasztása | |
| Habzóbor tisztán vagy koktél-fizz? | |
| Kis illemtan borivóknak | |
| A bor és aromái | 71 |
| A bor íze és illata | |
| A bor különféle aromái | |
| Borhibák és más zavaró tényezők | |
| Szuperízlelés és "ízvakság" | |
| Milyen ízű a bor? | |
| A bor és az egészség | 82 |
| A bor és a fejfájás | |
| A bor és a gyomor | |
| A bor és a szív | |
| A bor és minden, ami hozzá tartozik | 91 |
| Alapfelszerelés kezdőknek és haladóknak | |
| Felszerelések igényeseknek | |
| Profi felszerelések | |
| A bor tárolása és beszerzése | 99 |
| A hőmérséklet és a páratartalom | |
| Hűtő- és klímaszekrény | |
| Bortárolás a lakásban | |
| A borospince berendezése | |
| Pinceigazgatás számítógépes szoftverrel | |
| A bor beszerzése | |
| A bor mint tzőkebefektetés | |
| Bor és étel | 115 |
| Tagliatelle al lepre | |
| Nyelvhal dieppi módra | |
| Grillezett steak | |
| Tíz borlegenda, amely makacsul tartja magát | 122 |
| Franciaország dicsősége | |
| Olcsó borok - jó évjáratok | |
| Óborok | |
| A nők és a rozé pezsgő | |
| Nehéz vörösborok | |
| Száraz borok | |
| Borkóstoló nők | |
| Nyári és téli borok | |
| Borok a tengerentúlról | |
| Borászati kisszótár | 124 |
| Tárgymutató | 126 |