kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 210 oldal |
| Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-406-9 |
| Megjegyzés: | 48 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| A szőlő- és a bortermelés hazánkban, a világ bortermelése | 5 |
| A szőlőtermesztés általános jellemzése | 12 |
| A szőlőnövény részei | 13 |
| A szőlő környezeti igénye | 18 |
| Éghajlat | 18 |
| A fény hatása | 20 |
| A talaj | 21 |
| Vízellátás | 22 |
| Az emberi és egyéb élő környezet | 23 |
| Összefoglalás | 24 |
| Ellenőrző kérdések | 24 |
| A szőlő vegetációs szakaszai | 25 |
| A tavaszi erős növekedés vagy indulás | 26 |
| A termésképződés | 27 |
| A bogyóérés | 27 |
| A téli nyugalmi időszak | 31 |
| Összefoglalás | 31 |
| Ellenőrző kérdések | 32 |
| A szőlőültetvények létesítése | 33 |
| Fajtaismeret | 34 |
| Fehérborszőlő-fajták | 35 |
| Vörösborszőlő-fajták | 50 |
| Csemegeszőlő-fajták | 54 |
| Direkttermő szőlőfajták | 56 |
| Alanyfajták | 57 |
| A szőlő telepítésének általános szempontjai | 61 |
| A szőlőterület előkészítése | 63 |
| Az ültetés | 64 |
| A támaszrendszer kialakítása | 64 |
| A termő szőlő évi munkái | 67 |
| A metszés | 67 |
| Fejművelés | 70 |
| Bakművelés | 71 |
| Vízszintes kordonművelés | 72 |
| Kétsíkú művelésmódok | 77 |
| Zöldmunkák | 78 |
| Hajtásválogatás | 79 |
| Kötözés | 80 |
| Csonkázás | 80 |
| Talajmunkák | 81 |
| Növényvédelem | 82 |
| Gomba kártevők | 82 |
| Rovar kártevők | 86 |
| Növényvédelmi előírások | 88 |
| Tápanyagpótlás | 89 |
| A növény legfontosabb tápanyagai | 90 |
| Szerves trágyák | 91 |
| Műtrágyák | 91 |
| A trágyázás ideje | 92 |
| A termesztett szőlőfajták borászati jellemzői | 95 |
| A szőlőfajták borászati értékelése | 95 |
| A szőlőtermesztésünk területi elhelyezkedése | 98 |
| A must és a bor anyagai | 105 |
| Szervetlen anyagok | 106 |
| Szerves vegyületek | 106 |
| Szénhidrátok | 110 |
| Alkoholok és oxidációs termékeik | 114 |
| Karbonsavak | 121 |
| Észterek | 126 |
| Olajok, zsírok | 127 |
| Viaszanyagok | 128 |
| Nitrogénvegyület | 128 |
| Aminosavak | 129 |
| Peptidek, polipeptidek, peptonok | 129 |
| Cserzőanyagok | 129 |
| Színezékek | 132 |
| Borkezelési anyagok | 141 |
| A kénezéshez használt anyagok | 141 |
| Oldható derítőanyagok | 144 |
| Oldhatatlan derítőanyagok | 147 |
| Pektinbontó enzimkészítmények | 149 |
| Szűrőanyagok | 149 |
| Stabilizálóanyagok | 151 |
| Fertőtlenítőszerek | 156 |
| Összefoglalás | 158 |
| Ellenőrző kérdések | 158 |
| Az üdítő italok, a fűszerezett borok, a pezsgőgyártás és a borjavítás anyagai | 159 |
| Az üdítő italok, a fűszerezett borok és a pezsgőgyártás anyagai | 159 |
| Szacharóz | 160 |
| Szén-dioxid | 162 |
| Víz | 164 |
| Fűszerek | 167 |
| Aromaanyagok | 168 |
| Gyümölcslevek | 170 |
| A borok javításához használt anyagok | 173 |
| Színjavítás | 173 |
| A cukortartalom változtatása | 175 |
| A savtartalom változtatása | 177 |
| Az alkoholtartalom növelése | 178 |
| Borgazdasági melléktermékek | 179 |
| Szőlőtörköly | 180 |
| Borseprő | 181 |
| Összefoglalás | 182 |
| Ellenőrző kérdések | 182 |
| Tároló- és szállítótartályok | 183 |
| Fahordók | 184 |
| Vasbeton tartályok | 187 |
| Fémtartályok | 191 |
| Műanyag tartályok | 193 |
| Üvegedények | 194 |
| Csomagolóanyagok és segédanyagok | 195 |
| Borospalackok | 196 |
| Műanyag flakonok | 199 |
| Palacklezáró anyagok | 199 |
| Borcímkék | 201 |
| Ragasztók | 203 |
| Kupakok | 203 |
| Kartonok, rekeszek | 204 |
| Összefoglalás | 205 |
| Ellenőrző kérdések | 206 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.