kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kiskunhalasi Állami Gazdaság Szőlészeti és Borászati Szakbizottsága |
|---|---|
| Kiadás helye: | Kiskunhalas |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 88 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-02-8308-5 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 7 |
| A borbírálat | 9 |
| A borbíráló | 9 |
| A borbírálat célja | 10 |
| A borbírálat helye | 11 |
| A borbíráló helyiség berendezése | 12 |
| A borkóstoló pohár | 14 |
| A borok előkészítése a bírálatra | 16 |
| A borok feladása a borbírálatra | 18 |
| A borok kitöltése a bírálónak | 19 |
| A borok tulajdonságai | 20 |
| A tisztaság | 20 |
| A kiválás | 21 |
| A bor mozgatása, a pohár körbeforgatása | 22 |
| A szín | 23 |
| Az illat | 25 |
| A borok ízei | 27 |
| Az összbenyomás | 32 |
| A fejlettség | 33 |
| Borhibák, borbetegségek | 34 |
| A borok osztályozása | 37 |
| Az évjárat | 39 |
| Magyar-német szószedet a borok jellemzésére | 41 |
| A borbírálat módszerei | 55 |
| Hárompoharas módszer | 55 |
| Rangsorolás módszere | 55 |
| Pontozásos módszerek | 56 |
| Borfogyasztási szokások, a kulturált borfogyasztás | 63 |
| A borok tárolása | 64 |
| Milyen pohárban adjuk fel a bort | 65 |
| A bor feladása | 65 |
| A pezsgőfogyasztás forgatókönyve | 67 |
| Néhány általános érvényű szokás | 69 |
| Mikor, miért és milyen bort a legkellemesebb fogyasztani? | 71 |
| Mihez, milyen bor illik? | 73 |
| Az öreg borász | 81 |
| Kóstolópoharak | 82 |