| Kiadó: | Budapesti Szállodások és Vendéglősök Ipartestülete |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Félvászon |
| Oldalszám: | 256 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Nyomtatta a Merkantil-nyomda, Budapest. Fekete-fehér ábrákkal. |
| Első rész | |
| A jó borospince kellékei | 1 |
| Borpince felszerelési tárgyai | 5 |
| Tisztaság, hordókezelés | 15 |
| Szőlőművelés | 22 |
| Szüret | 30 |
| Erjedés | 39 |
| Fehér-, siller- és vörösbor készítése | 44 |
| Borok fejlődése és érése | 50 |
| Második rész | |
| Töltögetés | 54 |
| Fejtés | 58 |
| Kénezés | 65 |
| Szűrés | 70 |
| Derítés | 78 |
| Pasztőrözés | 88 |
| Borospalackok | 92 |
| Borok osztályozása, ízlelése és bírálata | 102 |
| Harmadik rész | |
| Borbetegségek és borhibák | 110 |
| A borok házasítása | 129 |
| Must és bor javítása | 131 |
| Tokaji borok | 137 |
| Rajnai aszúborok | 140 |
| Fűszerek hozzáadásával készült csemegeborok | 140 |
| A borok szállítása | 142 |
| A kimért borok kezelése | 148 |
| A pezsgőbor és habzóbor | 151 |
| A must és a bor alkotórészei és azok meghatározása | 156 |
| Negyedik rész | |
| A bor zamatanyagai | 169 |
| Különleges bortartalmú italok és mowlék | 173 |
| A borok vásárlása | 176 |
| A borok kismértékbeni eladása | 178 |
| Borkereskedelmi szokások | 181 |
| Magyarország borvidékei és borai | 186 |
| A külföld nevezetesebb borvidékei és borai | 198 |
| A sör | 204 |
| Pálinkafélék | 230 |
| Bortörvény | 231 |
| A borivó tízparancsolata | 242 |