A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Tanuljunk meg kóstolni...
Ismerkedjünk meg a borokkal: a száraz és az édes fehérrel, a fiatal és a tisztes korú vörössel, valamint a gyümölcsös rozékkal! Figyeljük meg a pezsgőspohárban táncot járó buborékokat, ismerkedjünk meg a különleges borfajtákkal, ízleljük meg az aranyló édesborokat!
Ismerkedjünk a borokkal, és mondjunk véleményt...
Pierre Casamayor vezetésével az amatőr kóstoló lépésről lépésre - szemrevételezéssel, szaglással, ízleléssel - fedezheti fel a bor összes arcát. E könyv segít abban is, hogy elsajátítsuk a borkóstolás során használt szakkifejezéseket.
Gyakoroljunk...
A sikeres kóstolás érdekében be kell tartanunk néhány szabályt: nem mindegy, hogyan készítjük elő a poharakat, milyen hőmérsékleten kínáljuk a borokat, miképpen nyitjuk fel a palackot, és hogy végezzük a dekantálást. Gyakorlati feladatokat is találunk a könyvben, melyek segítségével megtanulunk különbséget tenni a nagyon élénk vagy túl melegen felszolgált fehérborok, a vékony vagy éppen robusztus...
Tovább
Fülszöveg
Tanuljunk meg kóstolni...
Ismerkedjünk meg a borokkal: a száraz és az édes fehérrel, a fiatal és a tisztes korú vörössel, valamint a gyümölcsös rozékkal! Figyeljük meg a pezsgőspohárban táncot járó buborékokat, ismerkedjünk meg a különleges borfajtákkal, ízleljük meg az aranyló édesborokat!
Ismerkedjünk a borokkal, és mondjunk véleményt...
Pierre Casamayor vezetésével az amatőr kóstoló lépésről lépésre - szemrevételezéssel, szaglással, ízleléssel - fedezheti fel a bor összes arcát. E könyv segít abban is, hogy elsajátítsuk a borkóstolás során használt szakkifejezéseket.
Gyakoroljunk...
A sikeres kóstolás érdekében be kell tartanunk néhány szabályt: nem mindegy, hogyan készítjük elő a poharakat, milyen hőmérsékleten kínáljuk a borokat, miképpen nyitjuk fel a palackot, és hogy végezzük a dekantálást. Gyakorlati feladatokat is találunk a könyvben, melyek segítségével megtanulunk különbséget tenni a nagyon élénk vagy túl melegen felszolgált fehérborok, a vékony vagy éppen robusztus vörösek, és a könnyed vagy erős rozék között.
Válogassunk...
A borkóstolás mellett megismerkedhetünk más italok, így a borpárlatok, konyakok, rumok és whiskyk kóstolásának fortélyaival is.
Vissza
Tartalom
'Fedezzük fel...
A borkóstolás 6
A bor összetevői 10
Szervezzük meg...
A borkóstolás körülményei 12
A borok felszolgálása 16
Az ideális fogyasztási hőmérséklet 22
A dekantálás 24
Ismerjük meg...
A látvány 26
Az illat 30
Az aromák 34
A fehérborok virágaromája 40
A vörösborok gyümölcsös aromája 42
A vörösborok érlelés során kialakuló aromái 44
Az ízek 46
Az aromák maradandósága 50
A borhibák 52
Kóstoljuk meg...
A fehérborok 56
A fiatal fehérborok 60
Az érlelt fehérborok 62
A vörösborok 64
A fiatal vörösborok 68
Az érlelt vörösborok 70
A rozé borok 72
Az édesborok 76
Az élesztőhártya alatt érlelt borok 78
A természetesen édes borok (vin doux naturel - VDN) és az avinált likőrborok 80
A pezsgők 84
A párlatok 88
Az armagnac 92
A konyak 94
A skót whisky 96
A rum 98
Gyakoroljunk...
A vörösborok: a csersavváz 102
A száraz fehérborok: a savasság és a kóstolási hőmérséklet 104
Az édes fehérborok: a szőlő töppedése 106
A rozé borok: az éghajlat hatása 108
A pezsgők: a habképződés 110
Beszéljünk róla...
A borkóstolás szókincse 114
Hány éves korukban fogyasszuk a borokat? 120
Tárgymutató 127
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.