Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

963.190

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

A büntetésvégrehajtási nevelés fejlesztési koncepciója

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az MTA Magyar Kriminológiai Társasága 1984. június 14-én első ízben a fővároson kívül, Szegeden tartotta tudományos ülését, amely egyébkén az egy éve alakult társaság sorrendben negyedik tudományos... Tovább

Előszó

Az MTA Magyar Kriminológiai Társasága 1984. június 14-én első ízben a fővároson kívül, Szegeden tartotta tudományos ülését, amely egyébkén az egy éve alakult társaság sorrendben negyedik tudományos rendezvénye volt.
A résztvevők előzetesen megkapták az Igazságügyi Minisztérium Bűntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága által kidolgozott " A bűntetésvégrehajtási nevelés fejlesztési koncepciója" írásos anyagát. Könyvünkben az előszót követően közzétesszük a koncepció teljes szövegét, hogy azok számára is hozzáférhetővé váljék, akik nem tudtak részt venni a szegedi konferencián.
A tudományos ülés vitaindító előadását Nagy Tibor vezérőrnagy, a bűntetésvégrehajtás országos parancsnoka tartotta, amelyben kiegészítő, magyarázó megjegyzéseket fűzött a koncepcióhoz. A referátumot vita követte, amelynek során öt hozzászólás hangzott el.
Reméljük, hogy ennek a kötetnek az összeállításával nemcsak a távollevőket tájékoztatjuk a nevelési koncepcióról és a vele kapcsolatos vitapontokról, hanem továbbgondolásra késztetjük az olvasókat, és ezzel hozzájárulhatunk a hosszú távra tervezett bűntetésvégrehajtás nevelési elképzelései alaposabb kimunkálásához és az eredményesebb gyakorlati megvalósításához.
A szerkesztő Vissza

Tartalom

Búcsú dr. Vermes Miklóstól 3
Előszó 5
A Büntetésvégrehajtási Nevelés Fejlesztési Koncepciója 7
Dr. Kereszty Béla: megnyitója 36
Nagy Tibor: előadása 37
Hozzászólások:
Dr. Vigh József: 49
Dr. Szabó András: 54
Dr. Gönczöl Katalin: 58
Dr. Sárkány István: 61
Dr. Bodnár Ödön: 64
Nagy Tibor zárszava 66
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem