kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Csabai Rendezvényiroda Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Békéscsaba |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 150 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar Szlovák |
| Méret: | 24 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-7278-38-9 |
| Bevezetés | 5 |
| A kolbászról általában | 7 |
| A csabai kolbász fogalma | 9 |
| A csabai kolbász története | 11 |
| Ami a csabai kolbász készítését megelőzi | 15 |
| A sertésnevelés Békéscsabán | 15 |
| A hizlaláshoz való állatállomány előteremtése. Szaporítás, vásárlás | 19 |
| Süldőnevelés | 22 |
| Ivartalanítás. Herélés, miskárolás | 27 |
| Előhizlalás. (Javítás) | 30 |
| Hizlalás | 31 |
| Eladásra hizlalás | 33 |
| Sertésbetegségek és házi gyógyításuk | 36 |
| A disznóvágás tárgyi kellékei | 39 |
| Bútorok, edények, szerszámok | 39 |
| Fűszerek | 40 |
| A disznóvágás előkészítő munkálatai | 43 |
| A disznóvágást megelőző, férfiakra váró feladatok | 43 |
| A disznóvágást megelőző női munkák, feladatok | 45 |
| A sertés anatómiája | 47 |
| A disznóvágás lefolytatása | 49 |
| Gyülekezés | 50 |
| Lefogás | 51 |
| Szúrás | 52 |
| Perzselés | 55 |
| Lemosás | 58 |
| Hasítás, bontás | 59 |
| A csabai házikolbász készítése | 63 |
| A disznóvágás kolbászon kívüli termékei | 75 |
| Hurka | 75 |
| Disznósajt | 77 |
| Sonka | 79 |
| Cigánka | 80 |
| Tartósított húsok | 82 |
| Szalonna | 83 |
| Zsír, tepertő | 86 |
| Háj | 89 |
| Kocsonyának való húsféleségek | 90 |
| Szappan | 91 |
| A disznóvágás napjának étkezési alkalmai és ételei | 95 |
| Reggeli | 95 |
| Ebéd | 96 |
| A disznótoros vacsora | 97 |
| A kóstoló | 109 |
| A disznóvágás tartósított termékeinek felhasználása a háznép egész évi élelmezésénél | 111 |
| Füstölt húsok | 111 |
| Zsírba öntött, lesütött hús | 112 |
| Füstölt vékonykolbász | 112 |
| Füstölt vastagkolbász | 113 |
| Füstölt sonka | 114 |
| A szalonna felhasználása | 115 |
| Tepertő | 115 |
| A háj hasznosítása | 116 |
| Kocsonya | 116 |
| Ünnephez kötött ételek | 116 |
| Az éléskamra | 119 |
| Csabai böllérkolbász | 121 |
| Csabai kisipari henteskolbász | 127 |
| A nagyipari (gyári) csabai kolbász. Csabai szalámi | 131 |
| A csabai kolbász testvérei | 135 |
| Gyulai kolbász | 139 |
| Források és rövidítésük | 141 |
| Informátorok | 143 |
| Jegyzetek | 145 |
| Tartalom | 147 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.