kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Hosszúhegyi Mezőgazdasági Kombinát |
|---|---|
| Kiadás helye: | Sükösd |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 127 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-02-4635-X |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. |
| Előszó (dr. Mátyus Gábor) | 5 |
| A csicsóka származása, elterjedése, népgazdasági jelentősége | 7 |
| A csicsóka őshazája, elterjedése | 7 |
| A csicsóka hazánkban | 11 |
| A csicsóka-téma felújítása | 15 |
| A csicsóka-téma célkitűzései, megoldásra váró feladatok | 16 |
| A csicsókatermesztés népgazdasági jelentősége | 17 |
| A csicsóka leírása, fajtái, a fajták jelentősége, a fajtakiválasztás feladatai | 21 |
| A csicsóka rendszertani helye, elnevezései | 21 |
| Botanikai leírása | 22 |
| Élettani sajátosságok | 30 |
| A csicsóka nemesítése | 32 |
| A csicsóka termesztése | 41 |
| Éghajlati igények | 41 |
| A talaj | 42 |
| A termesztés módjai, elhelyezés a vetésforgóban | 44 |
| Csicsókatermesztés a kisüzemekben | 65 |
| A csicsóka betegségei és kártevői | 72 |
| A csicsóka, mint takarmánynövény | 75 |
| A leveles szár takarmányértéke | 76 |
| A csicsókagumó takarmányértéke és etetése | 79 |
| A csicsóka, mint vadtakarmány | 82 |
| A csicsókagumó tárolása, feldolgozása, a belőle készíthető termékek | 85 |
| A csicsókagumó tárolása, beltartalmának változása | 85 |
| A csicsókagumó ipari feldolgozása | 88 |
| A csicsókagumó feldolgozásának gazdaságossági kérdései | 100 |
| A csicsóka egészségmegtartó és gyógyító hatása az élelmezésben (dr. Angeli István) | 105 |
| Megváltozott fogalmaink | 105 |
| Az inzulin, mint járványkeltő | 107 |
| A csicsóka reneszánsza | 108 |
| Eddigi tapasztalataink | 111 |
| Javaslatok a jövő lehetőségeivel | 116 |
| Csicsóka ételreceptek (dr. Molnár Lászlóné) | 119 |
| Zárószó | 125 |