| A termesztett gombák jelentősége (dr. Szabó István) | |
| A termesztés története | 5 |
| A gombák gazdasági jelentősége | 13 |
| A gombák élelmezési jelentősége | 15 |
| A termesztett gombák növénytani jellemzése (dr. Szabó István) | |
| A gombák helye az élővilágban | 22 |
| A gombasejtek és -szövetek jellemzése | 24 |
| A termesztett fajok morfológiai jellemzése | 27 |
| A gombatermesztés feltételei (dr. Szabó István) | |
| A szaporítóanyag (gombacsíra) | 35 |
| Gombacsírák | 36 |
| A gombacsíra készítése | 39 |
| A gombacsíra minőségének jellemzői | 42 |
| Létesítmények | 45 |
| Táptalaj-előkészítő | 46 |
| Hőkezelő | 48 |
| Csíráztató | 50 |
| Hajtató | 50 |
| Termesztő | 51 |
| Áru-előkészítő | 57 |
| Hűtőkamra | 57 |
| Raktár | 57 |
| Berendezések, eszközök | 57 |
| Aprítógépek | 58 |
| Szecskagyűjtők | 58 |
| Nedvesítővonalak | 60 |
| Komposztálógép | 62 |
| Ládatöltő | 63 |
| Belső szállítógépek, berendezések | 63 |
| Hőkezelő berendezések | 64 |
| Csírázóberendezések | 67 |
| Fűtőberendezések | 68 |
| Szellőztető berendezések | 70 |
| Öntözőberendezések | 71 |
| Egyéb eszközök | 71 |
| Táptalajok | 76 |
| Istállótrágyák | 76 |
| A szántóföldi növények melléktermékei, hulladékai | 79 |
| Egyéb növényi eredetű szerves anyagok | 82 |
| Faanyagok | 82 |
| Takaróanyagok | 85 |
| A különböző fajok termesztése | |
| A csiperkegomba termesztés (dr. Balázs Sándor) | 90 |
| A termesztett fajok és fajták | 90 |
| Környezeti igényei | 94 |
| Hőigény | 94 |
| Levegőigény | 97 |
| Vízigény | 98 |
| Fényigény | 99 |
| A táptalaj kiválasztása | 100 |
| A táptalaj komposztálása | 106 |
| A táptalaj hőkezelése | 113 |
| A csírázás | 118 |
| Az átszövetés ápolási munkái | 122 |
| A takarás, valamint a takarás és szedés közti ápolási munkák | 128 |
| A szedés és ápolási munkák a termőidőszakban | 133 |
| A laskagomba termesztése (dr. Szabó István) | 143 |
| A termesztett fajok és fajták | 143 |
| A laskafélék környezeti igényei | 149 |
| Hőmérsékleti igény | 151 |
| Fényigény | 158 |
| Vízigény | 162 |
| Levegőigény | 166 |
| Tápanyagigény | 171 |
| A laskagombák nagyüzemi termesztési technológiája | 174 |
| A táptalaj előkészítése | 175 |
| A hőkezelés | 181 |
| A csírázás (oltás) | 185 |
| A hajtatás (átszövetés, érlelés) | 188 |
| A termesztés | 191 |
| A laskagombák kisüzemi (félintenzív) termesztési módjai | 204 |
| A termeszthető fajták | 204 |
| Létesítmények, berendezések | 205 |
| A táptalajok előkészítése | 206 |
| A táptalaj hőkezelése | 207 |
| A csírázás | 209 |
| A hajtatás és ápolási munkái | 210 |
| A termőidőszak ápolási munkái | 211 |
| Szedés, értékesítés | 213 |
| A laskagombák házikerti (egyszerű) termesztési módok | 214 |
| A tömör faanyagon történő termesztési módok | 214 |
| Aprított, hőkezeletlen anyagokon történő termesztés | 219 |
| A harmatgomba termesztése (Kovácsné dr. Gyenes Melinda) | 220 |
| Termesztett fajták | 221 |
| Környezeti igényei | 222 |
| Hőmérséklet | 222 |
| Levegő | 222 |
| Víz | 223 |
| Fény | 223 |
| A harmatgomba tavaszi termesztési technológiája | 223 |
| A táptalaj előkészítése | 225 |
| Ágyáskészítés | 226 |
| A termesztés helye | 227 |
| Az átszövetési idő ápolási munkái | 228 |
| A takarás és a lappangási idő ápolási munkái | 229 |
| A szedés és a termő időszak ápolási munkái | 230 |
| Átteleltetés termesztéstechnológia | 232 |
| Kombinált termesztés | 232 |
| Szalmabálán történő termesztés | 233 |
| Táptalaj-előállítás áztatásos módszerrel | 234 |
| A bocskorosgomba termesztése (dr. Szabó István) | 235 |
| Biológiai igénye | 237 |
| A termesztés feltételei | 238 |
| A termesztett fajták | 239 |
| A magyar termesztési technológia | 240 |
| A shiitake termesztése (Kovácsné dr. Gyenes Melinda) | 246 |
| Környezeti igénye | 247 |
| A shiitake termesztése fatönkön | 248 |
| Intenzív termesztés | 250 |
| A gyapjas tintagomba termesztése (Kovácsné dr. Gyenes Melinda) | 254 |
| Egyéb gombák termesztési lehetőségei (Kovácsné dr. Gyenes Melinda) | 259 |
| Déli tőkegomba | 259 |
| Ízletes tőkegomba | 262 |
| Téli fülőke | 263 |
| Lila pereszke | 265 |
| A termesztett gombák növényvédelme (dr. Győrfi Júlia) | |
| A csiperkegomba növényvédelme | 271 |
| A csiperkegomba kórokozói | 271 |
| Termőtesten károsító parazita gombák | 273 |
| Komposztbólk kiinduló versengő- és antogonista penészek | 281 |
| Környezeti tényezők okozta rendellenességek | 286 |
| A csiperkegomba állati kártevői | 287 |
| A csiperkegomba növényvédelmi technológiája | 293 |
| Vegyszeres eljárások | 294 |
| Agrotechnikai-higéniai védekezési módok | 298 |
| A laskagomba növényvédelem | 298 |
| A laskagomba kórokozói | 299 |
| Termőtesten károsító gombák | 301 |
| Alapanyagon előforduló antogonista-versengő penészek valamint gyomgombák | 302 |
| A laskagomba állati kártevői | 305 |
| A laskagomba növényvédelmi technológiája | 305 |
| A gombák tárolása és tartosítása (Kovácsné dr. Gyenes Melinda) | |
| Hűtés | 307 |
| Gyorsfagyasztás | 308 |
| Szárítás | 309 |
| Liofilizálás | 311 |
| Nedves tartosító módszerek | 311 |
| A friss gomba felhasználásának lehetőségei | 314 |
| Irodalom | |