| Kiadó: | HVG Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 200 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 32 cm x 25 cm |
| ISBN: | 963-752-521-1 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| Csokoládé - én édes vétkem! | 7 |
| az ültetvényeken | 17 |
| Latin-Amerikában, Afrikában és Ázsiában, a Baktérítő és a Ráktérítő közötti trópusi őserdőkben nőnek a színpompás gyümölcsű érzékeny kakaófák | |
| A kakó kalandos útja | 57 |
| Az aztékok erősen fűszeres kakaóitalától az édes, erősítő italig, amely elbűvölte a társadalmi elitet | |
| A XVIII. században jelennek meg az első táblás csokoládék, és ellenállhatatlan vágyat ébresztenek az emberekben a torkoskodásra | |
| A csokoládékészítés mesterei | 101 |
| Világ körüli utazás a legjobb csokoládékészítők nyomában: fedezze fel a svájci tejcsokoládét, az olasz nugátot, a belga pralinét, a holland csokoládéreggelit, az osztrák süteményt és tortát... | |
| A csokoládé íze | 155 |
| Táblás csokoládé, praliné és sütemény: keserű csokoládé és tejcsokoládé... | |
| Csokoládé kávéval, naranccsal vagy fűszerekkel ízesítve | |
| Ellenállhatatlan ízpróba néhány recept alapján | |
| A legjobb címek | 193 |
| Hol kapható a legjobb csokoládé, hol készítik még mindig hagyományos módon a forró csokoládét? | |
| A legjobb európai és magyar címek, kiegészítve a csokoládé hazai elterjedésének történetével s egy rövid éttermi kalauzzal |