kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 174 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-242-867-6 |
| Előszó | 7 |
| A tápanyagok szerepe a csontképzésben | 9 |
| Az osteoporosis kialakulása | 11 |
| Mennyi a kalciumszükséglet osteoporosisban? | 13 |
| Hogyan biztosíthatjuk a kalciumszükségletet? | 13 |
| Tabletta vagy tejtermék? | 14 |
| Növényi élelmiszereinknél a kalcium-felszívódásra is ügyelni kell | 15 |
| A foszfor szerepe a csontképzésben | 17 |
| A magnézium a csontszövet alkotórésze | 19 |
| A kalcium: foszfor: magnézium arány is fontos | 20 |
| "Csontképző" vitaminok | 21 |
| A D-vitamin és a csontképzés | 21 |
| Az A-vitamin a csontfaló sejtek működését is szabályozza | 23 |
| A C-vitamin szükséges a kollagénképződéshez | 24 |
| Új szerepkörben a K-vitamin | 25 |
| Mikroelemek a csontképzés szolgálatában | 26 |
| A fluorid növeli a csontok stabilitását | 26 |
| A bór hatása a vese eredetű D3-vitamin-képződésre | 27 |
| A csontszövetek erősítő stroncium | 28 |
| Tanácsok az életvitel megváltoztatásához | 30 |
| Nélkülözhetetlen a megfelelő diéta | 30 |
| A mozgás fontos tényező | 31 |
| Amire különösen ügyelni kell | 31 |
| Aminek mindig tudatában kell lenni | 32 |
| Az étrend összeállításának szempontjai | 33 |
| A kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás legfontosabb alapelvei | 33 |
| A kalciumszükséglet biztosítása áll az első helyen | 34 |
| Fő kalciumforrásaink a tej és tejtermékek | 34 |
| A foszforbevitel kordában tartására kell törekedni | 36 |
| Figyeljünk a magnézium fogyasztására is | 37 |
| Nélkülözhetetlen a jó ellátottság D-vitaminból | 37 |
| Az élelmiszerek fogyasztásának kedvező aránya | 38 |
| Útmutató az ételek elkészítéséhez | 45 |
| Ételkatalógus | 49 |
| Levesek | |
| Levesesbetétek | |
| Mártások | |
| Köretek | |
| Főzelékek | |
| Tojásételek | |
| Saláták | |
| Halételek | |
| Szárnyashús ételek | |
| Húsételek | |
| Tészták, édességek | |
| Mintaétrendek | 157 |
| Főbb élelmiszereink kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalma | 162 |
| Ételmutató | 170 |