kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 106 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-8232-74-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| A csontritkulás (oszteoporózis) - Lehet-e küzdeni ellene? (Dr. Tóth Károly Sándor) | 7 |
| Mit nevezünk posztmenopauzális oszteoporózisnak? | 9 |
| A csontritkulás formái és tünetei | 9 |
| A csontritkulás milyen formáit ismerjük? | 9 |
| Vannak-e tünetei a csontritkulásnak? | 10 |
| Kik a veszélyeztetettek? - Hajlamosító tényezők | 11 |
| A csontritkulás megelőzése | 12 |
| A férfiak csontritkulása | 13 |
| A csontritkulásnak és következményes állapotainak jelentősége a modern társadalmakban | 13 |
| Táplálékaink hatása a csontritkulás kialakulására | 15 |
| Diétás lehetőségek az optimális csontállomány felépítésére és megőrzésére | 15 |
| Ásványi anyagok | 15 |
| Vitaminok | 16 |
| Zárszó | 18 |
| A csontritkulás étrendi kezelése (Papp Rita) | 19 |
| Szempontok az étrend megvalósításához | 19 |
| Táplálkozási ajánlások | 20 |
| Életkor szerinti kalciumszükséglet | 20 |
| Kalciumban gazdag nyersanyagok, élelmiszerek és fogyasztásuk | 21 |
| Az ideális testtömeg elérése és megtartása | 23 |
| A szükséges mennyiségű D-vitamin biztosítása | 23 |
| A foszfortartalom fontossága | 24 |
| Az oxálsav szerepe az étrendben | 24 |
| Vitaminforrások | 25 |
| Az ásványi anyagok szerepe | 26 |
| Kevesebb konyhasót | 27 |
| Kevesebb egyszerű cukrot | 28 |
| Élvezeti szerek: kávé, alkohol | 28 |
| Útmutatás a mintaétrend használatához (Papp Rita) | 29 |
| Mintaétrend (Bordi Edit) | 32 |
| Receptek (Bordi Edit) | 48 |
| Levesek | 48 |
| Saláták | 53 |
| Mártások | 59 |
| Feltétek | 62 |
| Köretek, főzelékek | 68 |
| Egytálételek | 73 |
| Szendvicskrémek, dipek | 79 |
| Édességek | 85 |
| Irodalom | 90 |
| Függelék (Papp Rita) | 91 |
| Tápanyagtáblázat | 91 |
| Kalciumtáblázat | 100 |
| Mértékegység-tömeg táblázat | 104 |
| Receptmutató | 106 |