kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 213 oldal |
| Sorozatcím: | Betegeink házi diétája |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-241-160-9 |
| Az ember és életmódja | 7 |
| A magyar konyhatechnika és a "diéta" | 11 |
| Az "élvezetes" diéta | 13 |
| Az étkezések kalória- és tápanyagtartalma | 14 |
| A tápanyagok három csoportja | 22 |
| Fehérjék | 22 |
| Szénhidrátok | 23 |
| Zsírok | 24 |
| Vitaminok | 25 |
| Az ember ásványianyag-szükséglete | 27 |
| Víz | 28 |
| A diétás konyhatechnika | 29 |
| Színt és ízt adó anyagok | 31 |
| Hazai élelmiszereink | 37 |
| Őrlemények | 41 |
| Sütőipari termékek | 43 |
| Kenyér | 43 |
| Egyéb diétás sütőipari termékek | 43 |
| Megváltoztatott állományú diétás készítmények | 45 |
| Cukrásztermékek | 46 |
| Tej és tejtermékek | 47 |
| Tojás | 49 |
| Hús és húskészítmények | 50 |
| Zsiradékok | 55 |
| Zöldfőzelékek | 58 |
| Burgonya | 59 |
| Száraz hüvelyesek | 60 |
| Gyümölcs | 60 |
| Fűszerek | 62 |
| Hazai fűszernövények | 63 |
| Élvezeti szerek | 65 |
| A cukorbaj és diétája | 68 |
| A cukorbeteg diétájának alapismeretei | 73 |
| Tartósított élelmiszerek a cukorbetegek étrendjében | 91 |
| Savanyítás | 91 |
| Tartósítás cukor nélkül | 93 |
| Étrendminták | 95 |
| Örleményből (liszt, dara), péksüteményből, rizsből készült ételek | 100 |
| Húsból, baromfiból, halból és hentesáruból készült ételek | 112 |
| Színesfőzelékből készült ételek | 140 |
| Csemege savanyúságok eltevése cukorbetegek számára | 167 |
| Burgonyából készült ételek | 169 |
| Gyümölcsből készült ételek | 176 |
| Tojásból készült ételek | 188 |
| Tejből, tejtermékből készült ételek | 195 |
| Üdítő italok | 204 |
| Pentzold-féle táblázat | 210 |
| A korszerű háztartásban nélkülözhetetlen edények és eszközök | 212 |