kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Légrády Testvérek |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 70 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Negyedik kiadás. |
| Előszó | 3 |
| A cukornélküli befőzés | 7 |
| A gyümölcs előkészítése, megőrzése | 11 |
| Gyümölcsbefőzés | |
| Eperbefőzés | 14 |
| Málnabefőzés | 15 |
| Köszmétebefőzés | 15 |
| Cseresznyebefőzés | 15 |
| Ribiszkebefőzés | 15 |
| Vörösáfonya befőzve | 15 |
| Szőlőbefőtt | 16 |
| Meggybefőtt | 16 |
| Kajszinbarack befőzése | 16 |
| Körtebefőtt | 16 |
| Őszibarack | 17 |
| Szilva hámozva | 17 |
| Vörösszilva hajában | 17 |
| Ringló befőzése | 18 |
| Zöld diót befőzni | 18 |
| Cseresznye hustölteléknek | 19 |
| Szilva tölteléknek | 19 |
| Birsalma befőzve | 19 |
| Zöldparadicsom befőzése | 20 |
| Narancs befőtt | 20 |
| Sárgadinnyebefőtt | 20 |
| Görögdinnyebefőtt | 20 |
| Som befőtt | 21 |
| Zöldmandulát befőzni | 21 |
| Zöldbab édesen | 21 |
| Hámozott dió | 22 |
| Tök édesen | 22 |
| Ecetes gyümölcs | 22 |
| Körte ecetben | 23 |
| Szilva ecetben | 23 |
| Meggy ecetben | 24 |
| Birsalma ecettel | 24 |
| Dinnyehéj ecetben | 24 |
| Rumos gyümölcs | 24 |
| Lekvárok, gyümölcslevek befőzése | |
| Paradicsomlekvár | 25 |
| Köszmételekvár | 26 |
| Sárgarépalekvár | 26 |
| Almalekvár | 26 |
| Kajszinbaracklekvár | 26 |
| Málnalekvár | 27 |
| Szőlőlekvár | 27 |
| Almalekvár savanyuan | 27 |
| Gesztenyelekvár | 27 |
| Málnalé | 28 |
| Szamócalé | 28 |
| Szőlőlé | 28 |
| Csipkebogyólekvár | 29 |
| Sóskalekvár | 29 |
| Cseresznye- v. meggylekvár | 29 |
| Körte mustban | 29 |
| Vegyeslekvár | 30 |
| Narancslekvár | 30 |
| Almakocsonya | 30 |
| Meggy- és cseresznyekocsonya | 30 |
| Gyümölcssajtok | |
| Szilvasajt | 32 |
| Birssajt | 32 |
| Birsszalámi | 33 |
| Őszibaracksajt | 33 |
| Gyümölcsaszalás | 34 |
| Főzelékek konzerválása | 38 |
| Sóban eltett füszerek | 39 |
| Zöldborsót befőzni | 40 |
| Zöldborsót aszalni | 40 |
| Zöldbab párolva | 40 |
| Zöldbab aszalva | 40 |
| Sóska befőzése | 41 |
| Zöldbab sóban | 41 |
| Paradicsombefőzés | 41 |
| Paradicsompép | 42 |
| Paradicsom friss módon | 42 |
| Aszaltparadicsom | 42 |
| Paradicsom főzve | 42 |
| Paradicsompaprika | 43 |
| Paprikasaláta eltevése | 43 |
| Paprikás vöröskáposzta | 43 |
| Spárga eltevése | 44 |
| Karfiol télire | 44 |
| Karfiol aszalva | 44 |
| Gyenge kukorica ecetben | 44 |
| Kukorica aszalva | 45 |
| Paraj befőzve | 45 |
| Paraj aszalása | 45 |
| Hagyma ecetben | 48 |
| Paprika sóban | 48 |
| Káposzta rétesbe | 48 |
| Alma mártásnak | 48 |
| Sárgarépa ecetben | 49 |
| Paprika homokban | 49 |
| Tök sóban | 49 |
| Káposztaelrakás | 49 |
| Répasavanyitás | 51 |
| Babot savanyitani | 51 |
| Spenót aszalva | 52 |
| Julienneleves | 52 |
| Gomba aszalva | 53 |
| Gombapor | 53 |
| Saláták | |
| Káposztasaláta paprikába töltve | 54 |
| Zeller és sárgarépa salátának | 54 |
| Ugorkasaláta | 55 |
| Ugorkasaláta más módon | 55 |
| Paradicsomsaláta | 55 |
| Káposztasaláta | 55 |
| Cékla ecetben | 56 |
| Angolzöldség | 56 |
| Gomba ecetben | 56 |
| Ugorkasaláta sóval | 57 |
| Paprikasaláta | 57 |
| Ugorka berakása | 57 |
| Ugorka vizesen | 58 |
| Vizes ugorka más módon | 58 |
| Füszeres ugorka | 59 |
| Kovászos ugorka télire | 59 |
| Mustáros ugorka | 60 |
| Fokhagymás ugorka | 60 |
| Ugorka borban | 60 |
| Vegyes zöldség salátának | 61 |
| Borsos ugorka | 61 |
| Ecetek és mustok készitése | 61 |
| Ecetkészités más módon | 62 |
| Mustár készitése | 62 |
| Mustár más módon | 63 |
| Közönséges mustár | 63 |
| Gyümölcsmustár | 63 |
| Füszeresmustár | 64 |
| Eperecet | 64 |
| Gyümöclsborok, pálinkák | |
| Különféle gyümölcsborok | 66 |
| Vegyes gyümölcspálinka | 66 |
| Diópálinka | 67 |
| Narancspálinka | 67 |