Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.707

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A daganatok kór- és gyógytana

A Rák-ABC folytatása/A rák kór- és gyógytana

Szerző

Kiadó: Magyar Országos Rák Elleni Szövetség
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Budapesten 1937 május 10-15-ig az orvosi továbbképzés központi bizottsága segítségével tartott tanfolyam előadásainak összefoglalása. Fekete-fehér képekkel, ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az orvosi továbbképzés központi bizottságának támogatásával 1937 május 10-15-ig rendezett tanfolyamának oly nagy volt a sikere és oly sokfelől hangzott el az a kívánság, hogy az ott elhangzott... Tovább

Előszó

Az orvosi továbbképzés központi bizottságának támogatásával 1937 május 10-15-ig rendezett tanfolyamának oly nagy volt a sikere és oly sokfelől hangzott el az a kívánság, hogy az ott elhangzott előadások könyv alakjában is megjelenjenek, hogy Szövetségünk elnöki tanácsa e füzet kiadásának lehetőségeit tanulmányozta. Anyagi erők híján csakis arról lehetett szó, hogy a hatalmas kötetet kitevő anyagot a lehetőség és érthetőség határáig beszűkítse. Hála az előadó urak megértő támogatásának, ez sikerült is. A kiadás lehetőségét az adta meg, hogy egyrészt a "Népegészségügy" szerkesztősége, másrészt az OTI vezetősége 5100 példányt önköltségi áron megrendelt. Ily módon a betegbiztosító társaságok, másrészt a községek orvosai ingyen kaphatják meg e füzetet.
Az előadások felölelik jóformán teljességben mindazokat a kérdéseket, amelyek ma a cancrologia terén megoldottaknak mondhatók. Sajnos, hogy két előadás, amely a Röntgen-kezelés és kórhatározás kérdéseivel foglalkozott, kimaradt a füzetből. Többszöri sürgetés ellenére a nyomda a kéziratot idején meg nem kapta.
Az összefoglaló előadások szövegét jóformán egész terjedelemben nyomtattuk ki, abban a hitben, hogy ezzel a sokfelé elágazódó, igen bonyolult kérdések áttekintését biztosíthatjuk.
Hálás köszönetet mondunk e helyen a munkatársaknak, akik nemcsak előadásaik anyagának mintaszerű feldolgozásában, hanem abban is segítségünkre voltak, hogy ez a füzet augusztus 1-ére az orvosi nagyközönség elé kerülhessen.

Budapest, 1937. évi július hó 10-én. A MORESz elnöksége Vissza

Tartalom

Elméleti előadások
A rák szövettana és a szövettani szerkezet gyakorlati vonatkozásai (Baló József)5
A rákstatisztikák értékelése (Zalka Ödön)16
Vegyi rákkeltő anyagok (Prof. Rondoni (Milano))27
Daganatkeltés a tyukok fehérvérűségének átoltható agensével (Prof. Oberling Ch. (Paris))29
Az emberi és állati daganatok közti hasonlóságok és különbségek. Az átoltható állati daganatok hatása az állati szervezetre (Putnoky Gyula)32
A radioaktivitás és elemátalakitás (Gróh Gyula)50
A daganatok kórfejlődése (Belák Sándor)65
Gyakorlati előadások
A külső rákokról (Verebély Tibor)79
A belső rákokról (Bakay Lajos)97
Modern belső rákkezelés (Prof. Schönbauer)104
Rosszindulatú daganatok röntgen-kezelése (Prof. Zuppinger A.)109
Női szervek rákja (Frigyesy József)111
A méhrák gyógyitása rádiummal (Probstner Arthur)119
Rádiumsebészet (Kubányi Endre)126
A rákbetegség leküzdése (Manninger Vilmos)129
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana A daganatok kór- és gyógytana

A borító kissé töredezett. Néhány oldalon bejegyzés, aláhúzás található.

Állapot:
8.280 Ft
4.140 ,-Ft 50
21 pont kapható
Kosárba