kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 187 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-226-018-X |
| Előszó | 9 |
| Összefüggés a táplálkozás és a daganatos megbetegedések között | 11 |
| Az elhízás mint kockázati tényező | 11 |
| A zsírok szerepe a daganatok kifejlődésében | 12 |
| Táplálkozás és az emlőrák összefüggése | 14 |
| Diétás rostok védőhatása | 15 |
| A zsír és a diétás rost aránya is fontos | 17 |
| Táplálkozási tényezők szerepe a vastagbélrák kialakulásában | 18 |
| A túlzott fehérjefogyasztás is káros | 19 |
| Az alkohol daganatképző hatása | 20 |
| A dohányzás daganatképző hatása | 21 |
| Dohányzás vagy egészség | 23 |
| Daganatot előidéző anyagok élelmiszereinkben | 24 |
| Nitrózaminok | 25 |
| Policiklikus szénhidrogének | 25 |
| Az élelmiszerek tartósítására használt só | 26 |
| Aflatoxin | 26 |
| Élelmiszereink védőanyagai | 27 |
| Az antioxidáns vitaminok védőhatása | 27 |
| Béta-karotin | 27 |
| A-vitamin | 28 |
| C-vitamin | 29 |
| E-vitamin | 30 |
| Egyéb védőhatású vitaminok | 31 |
| D-vitamin | 31 |
| Folsav | 33 |
| Az ásványi anyagok daganatellenes hatása | 34 |
| A szelén mint legfontosabb antioxidáns ásványi anyag | 34 |
| Cink | 34 |
| Mangán és a réz | 36 |
| A magnézium védőhatása | 37 |
| A kalcium védőhatása | 38 |
| Fitokemikáliák | 39 |
| A rákbetegség kialakulását gátló tényező a fizikai tevékenység, a testmozgás | 40 |
| Amit a statisztikai adatok mutatnak | 41 |
| Ajánlások a daganatos megbetegedések gyógyítására | 43 |
| Diéta gyógyszeres (kemoterápiás) és sugárkezelés esetén | 43 |
| A műtött betegek diétája | 44 |
| Diétás szempontok vendégnyílás esetén | 45 |
| A táplálkozás szabályai daganatos betegségekben | 46 |
| Lelki tanácsok a daganatos betegek életvitelére | 48 |
| Útmutatók az étrend gyakorlati megvalósításához | 49 |
| Fogyasszon kevesebb sót! | 49 |
| Étkezzen naponta többször | 50 |
| Étkezzen zsiradékszegényen | 50 |
| Fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot | 51 |
| Testsúlyfelesleg esetén étkezzen energiaszegényen | 52 |
| Fogyasszon több rostot | 54 |
| Vitamin- és ásványianyag-igény | 55 |
| Fűszerezés, konyhatechnika | 58 |
| Étrendi minta (6270 kJ/1500-8360 kJ/2000 kcal) | 59 |
| Táplálkozás a kezelések alatt | 61 |
| Étrendi minta (10450 kJ/2500-12450 kJ/3000 kcal) | 62 |
| Receptek | 66 |
| Néhány útmutató az ételek elkészítéséhez | 66 |
| Levesek | 67 |
| Húsételek | 80 |
| Halételek | 83 |
| Szárnyashúsból készült ételek | 89 |
| Marhahúsból készült ételek | 92 |
| Sertéshúsból készült ételek | 93 |
| Húspótlók | 104 |
| Köretek | 112 |
| Főzelékek | 124 |
| Mártások | 132 |
| Saláták és salátaöntetek | 137 |
| Salátaöntetek (hideg mártások) | 138 |
| Saláták | 140 |
| Gyümölcsök, gyümölcskészítmények | 157 |
| Zöldségből készült italok | 166 |
| Egyéb édességek | 168 |
| Függelék | 170 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.