1.018.222

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány)

Különlenyomat/Tanulmányok Csongrád Megye történetéből 1919-1945

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Perneki Mihály szerző által dedikált példány. Különlenyomat. Egy kihajtható táblázattal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A magyar marxista-leninista történettudomány az utóbbi években figyelemre méltó műveket1 és tanulmányokat alkotott a magyar ellenállási és partizánmozgalmakról.
A helytörténeti munkákban... Tovább

Előszó

Részlet:
A magyar marxista-leninista történettudomány az utóbbi években figyelemre méltó műveket1 és tanulmányokat alkotott a magyar ellenállási és partizánmozgalmakról.
A helytörténeti munkákban eddig az antifasiszta ellenállás és partizánmozgalom vizsgálata Magyarország 1944-es területe néhány fontos vidékére koncentrálódott. Szükséges és hasznos megvizsgálni egy-egy tanulmányban egy regionális terület ellenállásának fejlődését. Egy ilyen regionális áttekintés a mélyebb és az eddig fel nem ismert összefüggések feltárásához segít hozzá.
Tanulmányunk egy regionális területen, Délmagyarországon vizsgálja meg az antifasiszta ellenállási mozgalom objektív és szubjektív feltételeit, az ellenállás különböző formáit, eredményeit és hibáit. Ez a regionális terület: Bács-Kiskun megye, Csongrád megye és Békés megye területe.
A magyarországi ellenállás mértékének és minőségének alakulása - sok más lényeges tényező mellett - elválaszthatatlan a fasiszta jellegű ellenforradalmi rendszer terrorjától és egész berendezkedésétől. Ez nem homályosíthatja el azt az eredményt, amelyet a legutóbbi kutatások sejtetnek, sőt mutatnak: "a második világháború alatti rendkívül nehéz helyzetben működő magyar ellenállási mozgalom jelentősebb volt, mint ahogyan korábban véltük."... Vissza

Perneki Mihály

Perneki Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Perneki Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány) A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány) A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány) A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány) A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány) A délmagyarországi antifasiszta ellenállás történetéhez 1941-1944 (dedikált példány)

A borító kissé foltos.

A borító verzóján a szerző, Perneki Mihály névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba