| Kiadó: | Novák Rudolf és Társa Tudományos Könyvkiadóvállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 309 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Harmadik, teljesen átdolgozott kiadás. Írta Dr. Soós Aladár egyetemi magántanár, előszóval ellátta Báró Korányi Sándor Dr. egyet. ny. r. tanár, a III. belklinika igazgatója. Nyomatott Fischer Lajos könyvnyomdájában, Sárospatakon. |
| Bevezetés | |
| Tápérték | |
| Élvérték | |
| Tápfelvételt szabályozó érzések | |
| Élelmiszer | |
| Konyhatechnika | |
| Élvérték emelése | |
| Konyhatechnika fejlődése | |
| Diaetás konyhatechnika | 16 |
| Leves | |
| Húsleves | |
| Bouillon | |
| Husextractiv-anyagok | |
| Husleves-készítés | |
| Erős bouillon | |
| Consommé | |
| Huskivonatok | |
| Huskivonatkészítmények | |
| Hamisleves | |
| Potage | |
| Bouilie | |
| Roux | |
| Paprikáshagymás rántás | |
| Rántott levesek | |
| Puréelevesek | |
| Levesbevalók | |
| Garniture de Potages | |
| Levesétel | |
| Soupe | 35 |
| Mártás | |
| Jus-sauceok | |
| Jus | |
| Tojásos-vajas sauceok | |
| Mayonnaise | |
| Hollandaise | |
| Sauce gratin | |
| Roux-sauceok | |
| Húsgelée | |
| Gelatin | |
| Aspic | |
| Kocsonya | |
| Glace | 46 |
| Hús | |
| Összetétel | |
| Előkészítés | |
| Nyershús | |
| Viandecrue | |
| Főtt hús | |
| VIande bouili | |
| Leveshús | |
| Pochierozás | |
| Gőzbenfőzés | |
| Sült hús | |
| Roti | |
| Hússütés | |
| Egészbensültek | |
| Előkészítés | |
| Tüzdelés | |
| Angolos sültek | |
| Glacierozás | |
| Braisierozás | |
| Tranchierozás | |
| Tálalás | |
| Hússzeletek | |
| Szeletelés | |
| Friture | |
| Saisierozás | |
| Sütőzsírok | |
| Sütési hőfok | |
| Panierozás | |
| Pörzsanyagszegény szeletek | |
| Húsragout | |
| Ragoutkészítés | |
| Sautierozás | |
| Pörköltek | |
| Ragoutételek | |
| Sütés szabad tűzön | |
| Grillade | 71 |
| Marhahús | |
| Vesepecsenye | |
| Egyéb pecsenyehúsok | |
| Leveshúsok | |
| Ragouthúsok | |
| Borjúhús | |
| Pecsenyehúsok | |
| Ragouthúsok | |
| Sertéshús | |
| Szopósmalac | |
| Süldő | |
| Öregsertés | |
| Sertéshús-ételek | |
| Ürü és bárányhús | |
| Vadhús | |
| Előkészítés | |
| Vadhúsételek | |
| Szárnyas | |
| Hízlalás | |
| Előkészítés | |
| Dressierozás | |
| Előkészítés | |
| Felszeldelés | |
| Halhús | |
| Összetétel | |
| Előkészítés | |
| Főzés | |
| Sütés | |
| Hideg halak | |
| Zsigerek | |
| Nyers mirigy | |
| Máj | |
| Velő és mirigy | |
| Egyéb szervek | |
| Hentesáru | |
| Sózás és pácolás | |
| Füstölés | |
| Farcierozás | |
| Szalonna | |
| Sonka | |
| Egyéb hentesáruk | 96 |
| Tojás | |
| Tojásfehérje | |
| Tojássárgája | |
| Tojásételek | |
| Lágy tojás | |
| Kemény tojás | |
| Buggyantott tojás | |
| Oeuf pochée | |
| Tojáslepény | |
| Estouffade | |
| Tükörtojás | |
| Oeuf miroir | |
| Tojásfészek | |
| Rántotta | |
| Oeuf brouillé | |
| Omelette | 108 |
| Főzelék | |
| Zöld főzelékek | |
| Légume frais | |
| Cellulose | |
| Ásványi sók | |
| Egyéb alkatrészek | |
| Előkészítés | |
| Savanyítás | |
| Farcierozás | |
| Felpuhítás | |
| Főzelék-ételek | |
| Főzelék angolosan | |
| Francia módra | |
| Berántott főzelékek | |
| Húsos főzelék-ételek | |
| Töltött főzelék | |
| Főzelékpurée | |
| Puréekészítés | |
| Ízesítés | |
| Formázás | |
| Körítések | |
| Saláták | |
| Zsírban párolt főzelék | |
| Lisztes körítések | 125 |
| Közönséges téli főzelékek | |
| Káposzta | |
| Tök | |
| Zöldbab | |
| Kalarábé | |
| Paradicsom | |
| Burgonya | |
| Finom idényfozelékek | |
| Spárgagyökér | |
| Paraj | |
| Zöldborsó | |
| Bimbóskel | |
| Vajbab | |
| Vöröskáposzta | |
| Karotta | |
| Póréhagyma | |
| Kukorica | |
| Gomba | |
| Fűszeres főzelékek | |
| Hagyma | |
| Retek | |
| Zöldpaprika | |
| Leveszöldség | |
| Tormagyökér | |
| Cékla | |
| Paradicsomalma | |
| Ugorka | |
| Fejessaláta | |
| Különleges főzelékek | 135 |
| Száraz főzelékek | |
| Légume sec | |
| Növényi magvak | |
| Osztályozás | |
| Összetétel | |
| Őrlés és őrlemények | |
| Kása | |
| Derce | |
| Dara | |
| Liszt | |
| Pépkészítés | |
| Pép-ételek | |
| Hüvelyes magvak | |
| Előkészítés | |
| Bab | |
| Sárgaborsó | |
| Lencse | |
| Szójabab | |
| Pépmagvak | |
| Ptisane | |
| Rizs | |
| Árpa | |
| Zab | |
| Kukorica | |
| Keményítőlisztek | |
| Keménymagvak | |
| Búza | |
| Rozs | |
| Sikér | |
| Vízkötőképesség | 154 |
| Tészta | |
| Főtt tészták | |
| Gyúrt leveses tészták | |
| Kevert tészta | |
| Száraz tésztaneműek | |
| Főzés | |
| Ízesítés | |
| Sült tészták | |
| Kelesztőanyagok | |
| Élesztő | |
| Sütőpor | |
| Kelesztés | |
| Előkészítés sütésre | |
| Süthetőség | |
| Sütő | |
| Sütés | |
| Kiszáradás | |
| Péksütemény | |
| Boulangerie | |
| Diaetás kenyerek | |
| Apró sütemények | |
| Házi édes sütemények | |
| Patiserie | |
| Élesztős tészta | |
| Zsíros tészták | |
| Rétestészta | |
| Omlós tészta | |
| Leveses- vagy vajastészta | |
| Zsírban sült tészták | |
| Palacsinta-tészta | |
| Égetett tészta | |
| Zsírban sült élesztős tészta | 189 |
| Cukrászat | |
| Cukor | |
| Cukorpótszerek | |
| Cukorszörp | |
| Fondant | |
| Fondant-glasur | |
| Mártógyurma | |
| Cukorkák-bonbonok | |
| Cukrászsütemények | |
| Entrements | |
| Habsütemény | |
| Meringue | |
| Piskótatészta | |
| Biscuit | |
| Édes soufflé és pudding | |
| Ostyatészta | |
| Mézeskalács | |
| Torta, szelet, mignon | |
| Édesség | |
| Confiture | |
| Maggyümölcsök | |
| Marcipán | |
| Törökméz | |
| Grillage | |
| Nougat | |
| Gesztenyepurée | |
| Csokoládé | |
| Gyümölcskészítmények | 205 |
| Gyümölcs | |
| Nyers gyümölcs | |
| Fruit | |
| Összetétel | |
| Gyömölcsérés | |
| Eltartás | |
| Előkészítés | |
| Gyümölcslé | |
| Gyümölcskészítmény | |
| Confiture de fruits | |
| Befőtt | |
| Gyömölcsíz | |
| Marmalade | |
| Jam | |
| Candierozott gyümölcs | |
| Aszalt gyümölcs | 221 |
| Bor | |
| Alkoholos ital | |
| Borok | |
| Vins | |
| Must | |
| Asztali bor | |
| Tokaji bor | |
| Csemege bor | |
| Konyhatechnikai alkalmazás | |
| Szeszpárlat | |
| Aperitif | |
| Nemes szeszpárlat | |
| Pálinka | |
| Likőr | |
| Konyhatechnikai alkalmazás | |
| Szénsavas italok | |
| Boissons | |
| Szénsavas víz | |
| Sör | |
| Pezsgő | 242 |
| Tejszínes feketekávé | |
| Teljes tej | |
| Laitage | |
| Összetétel | |
| Eltartás | |
| Forralt tej | |
| Tejalvadás | |
| Tejdiaeta | |
| Regime lacté | |
| Szilárdítás | |
| Ízesítés | |
| Kávé | |
| Pótkávé | |
| Tea | |
| Cacao | |
| Tejszín | |
| Créme | |
| Édes tejszín | |
| Tej-tojás-créme | |
| Fagylalt | |
| Tejszínhab-créme | |
| Tejconserv | 272 |
| Sajt | |
| Tejtermékek | |
| Aludttej | |
| Vaj | |
| Sajt | 281 |
| Függelék | |
| A diaetás konyha és annak megszervezése | 305 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.