| I. kötet | |
| A szív, a vérkeringés és a vese megbetegedéseinek étrendje | |
| Általános tudnivalók | 3 |
| A szív és vérkeringés megbetegedéseinek dietétikája | 5 |
| Gyümölcsnapok | 7 |
| Burgonyanap | 9 |
| Szigorú étrend | 9 |
| Átmeneti étrend | 11 |
| Állandó étrend | 13 |
| A vesebetegek diétás ellátása | 21 |
| Gyümölcsnapok | 24 |
| Burgonyanap | 24 |
| Szigorú étrend | 24 |
| Bővített szigorú étrend | 24 |
| Vegyes szigorú étrend | 27 |
| Átmeneti étrend | 30 |
| Állandó szigorú étrend | 33 |
| Bővített állandó étrend | 35 |
| Az állandó nagy vérnyomás étrendje | 43 |
| Az ételek elkészítése | |
| Kompótok | 47 |
| Folyékony ételek, tejes ételek | 49 |
| Főzelékfélék | 51 |
| Mártások | 62 |
| Saláták | 65 |
| Tojásételek | 66 |
| Húsételek | 68 |
| Tészták | 75 |
| Levesek | 88 |
| Tárgymutató | 89 |
| II. kötet | |
| A gyomor-, bél-, máj- és epehólyag-betegségek étrendi ellátása | |
| Általános tudnivalók | 3 |
| A gyomorbetegségek diétás ellátása | 5 |
| Tápcsöre | 10 |
| Gyomorfekélybetegek étrendje | 10 |
| Állandó fekélyétrend | 17 |
| Gyomorfekélybetegek diétás ellátásának hetekre való szokásos beosztása | 22 |
| Savtúltengés étrendje | 23 |
| Gyomorsavhiány étrendje | 23 |
| Achyila détrendje | 28 |
| Gyomorsüllyedés étrendje | 28 |
| Gyomorszájszűkület étrendje | 31 |
| Vizsgálati diéták | 34 |
| A bélhurut diétás ellátása | 35 |
| A heveny gyomor- éás bélhurut étrendje | 37 |
| Rothadásos hasmenés étrendje | 40 |
| Erjedéses hasmenés étrendje | 43 |
| Fekélyes vastagbélhurut étrendje | 46 |
| A máj- és epehólyag betegségeinek étrendi ellátása | 50 |
| A hurutos sárgaság étrendje | 52 |
| Epekőroham utáni diéta | 56 |
| Májzsugorodás étrendje | 58 |
| Az ételek elkészítése | |
| Folyékony ételek | 61 |
| Tejes ételek | 64 |
| Tojásételek | 65 |
| Főzelékfélék | 66 |
| Levesek | 74 |
| Mártások | 78 |
| Húsételek | 79 |
| Tészták | 84 |
| Krémek, sodók és téli befőttek | 92 |
| Kompótok, édességek, italok | 95 |
| Levestészták | 96 |
| Tárgymutató | 97 |
| III. kötet | |
| A lázas megbetegedések, a tuberkulózis, a vészes vérszegénység, a Basedow-kór és az idült székrekedés étrendje, soványító és hízlaló étrend | |
| Általános tudnivalók | 3 |
| Első rész | |
| A lázas betegségek diétás ellátása | 5 |
| A tifusz (hagymáz) diétás ellátása | 9 |
| A tuberkulotikus betegségek diétás ellátása | 14 |
| A vészes vérszegénység (anaemia perniciosa) diétás ellátása | 21 |
| A basedow-betegség és hyperthyreosis diétás ellátása | 25 |
| Az idült székrekedés diétás ellátása | 31 |
| A fogyasztó étrend | 35 |
| A hízlaló étrend | 44 |
| Második rész | |
| Az ételek elkészítése | 51 |
| Folyékony ételek | 54 |
| Tejes ételek | 55 |
| Levesek | 62 |
| Főzelékek | 75 |
| Mártások | 77 |
| Saláták | 82 |
| Tojásételek | 85 |
| Húsételek | 103 |
| Tészták | 116 |
| Krémek és sodók | 118 |
| Levestészták | 119 |
| Kompótok, geléek | 122 |
| Graham-kenyér | 123 |
| Tárgymutató | |
| IV. kötet | |
| A cukorbtegek étrendje | |
| Előszó | 1 |
| Általános tudnivalók | 3 |
| Első rész | |
| A cukorbajos diétás ellátása általában | 5 |
| Az acidosisos cukorbajos diétája | 7 |
| A nem acidosisos cukorbajos diétája | 8 |
| Az egyensúlyozott cukorbajos diétája | 8 |
| A más betegségekkel szövődött cukorbetegség diétás ellátása | 9 |
| A megszabott étrend összeállítása | 10 |
| ÉTRENDEK | |
| 40 g fehérjét és 80 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 19 |
| 40 g fehérjét és 80 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 23 |
| 50 g fehérjét és 100 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 27 |
| 50 g fehérjét és 100 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 32 |
| 60 g fehérjét és 120 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 37 |
| 60 g fehérjét és 120 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 41 |
| 80 g fehérjét és 150 g szénhydrátot tartalmazó nyári étrend | 45 |
| 80 g fehérjét és 150 g szénhydrátot tartalmazó téli étrend | 48 |
| Könnyű étrend | 51 |
| Só-, fehérje-, folyadékszegény, fűszermentes étrend | 54 |
| Szénhydrátnapok | 57 |
| Éhező- és főzeléknapok | 59 |
| Második rész | |
| Az ételek elkészítése | |
| Levesek | 61 |
| Folyékony ételek | 69 |
| Húsételek | 72 |
| Tojásételek | 85 |
| Főzelékek | 89 |
| Mártások | 107 |
| Saláták | 111 |
| Tészták | 115 |
| Geléek, befőttek, kompótok | 130 |
| Tárgymutató | 132 |