| Kiadó: | Franklin-Társulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 475 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | A kötetben négy könyv található egybekötve. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| A DOHÁNY-TERMELÉS ÉS KEZELÉS KÉZIKÖNYE | |
| A GAZDASÁGI ÉS HASZON-NÖVÉNYEK TERMELÉSE | |
| Bevezetés | 3 |
| Gazdasági növények | |
| A Gabna-félék | 6 |
| A mag megválasztása és elvetése | 6 |
| A gabna-félék vetése | 20 |
| Ipari növények | 31 |
| Takarmánynövények | 49 |
| Átmeneti növények | 68 |
| A tök | 69 |
| A borsó | 71 |
| A bab | 73 |
| A dinnye | 77 |
| Kerti növények | 82 |
| Konyhakerti növények | 87 |
| Káposztafélék | 87 |
| Virágkel | 88 |
| Fejeskáposzta | 89 |
| Kelkáposzta | 90 |
| Rózsa vagy bimbós kel | 91 |
| Leveles vagy fodros kel | 91 |
| Kalaráb | 92 |
| A fehér répa | 93 |
| Gyökeres kerti vetemények | 93 |
| A petrezselyem | 94 |
| A paszternák | 94 |
| A zeller | 95 |
| A sárga vagy murokrépa | 96 |
| A saláta vagy vörös répa | 98 |
| A retek | 99 |
| Salátafélék | 101 |
| Kerti saláták | 101 |
| Mezei saláták | 105 |
| A hagymák | 107 |
| A vöröshagyma | 107 |
| A párhagyma | 109 |
| Spárgafélék | 110 |
| A kárdi vagy kardona | 114 |
| A tátorján vagy tengeri kel | 115 |
| Vegyes konyhai vetemények | 115 |
| Az ugorka | 115 |
| A paradicsom | 116 |
| A paprika | 117 |
| A tojásgyümölcs | 118 |
| A laboda | 118 |
| A laboda | 118 |
| A sóska | 119 |
| A majorána | 119 |
| A szamócza | 119 |
| Virágkerti növények | |
| Egynyári növények | 120 |
| Kétnyári növények | 122 |
| Évelő virágok | 123 |
| Díszbokrok | 124 |
| Gyümölcsfák és bogyós gyümölcsű cserjék | 126 |
| Erdeifák nevelése | 128 |
| A SZÁLAS TAKARMÁNYNÖVÉNYEK | |
| A takarmány termelés fontossága | 3 |
| A takarmánynövényekről általában | 6 |
| Pillangós virágú szálas takarmánynövények | |
| A lucerna vagy kék csigacső | 9 |
| A sárkerep vagy svéd lucerna | 16 |
| Homoki lucerna | 17 |
| A komlós lucerna | 17 |
| A szarvas kerep | 21 |
| A vörös lóher | 23 |
| A korcs here | 33 |
| A fehér vagy gyökerező lóher | 36 |
| A bíborhere | 40 |
| A nyulszapuka | 42 |
| A baltacim | 44 |
| A bükköny | 49 |
| Pázsitfélék | |
| Füzéres pázsitfélék | |
| A mohar | 53 |
| A réti vagy mezei komocsin | 56 |
| A réti vagy mezei ecsetpázsit | 59 |
| Az utszéli vadóc vagy angol perje | 61 |
| Az olasz vadóc vagy olasz perje | 65 |
| A szagos ecset-pázsit vagy borju-pázsit | 69 |
| A taréjos cincor | 71 |
| Bugás pázsitfélék | |
| A takarmány tengeri vagy csalamádé | 74 |
| A réti vagy mezei perje | 77 |
| A sovány perje | 80 |
| A ligeti perje | 82 |
| A fehér vagy tarackos tippan | 83 |
| A réti csenkesz | 86 |
| A juh csenkesz | 88 |
| A vörös csenkesz | 90 |
| A sárga zabfű | 92 |
| A csomós ebir | 94 |
| A takarmányrozs | 97 |
| A csibehur | 99 |
| A szálas takarmánynövények letakarítása | 100 |
| Barna- és savanyú-széna készítés | 102 |
| A szálas takarmánynövények termelési viszonyainak áttekintése | 104 |
| A BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TENYÉSZTÉSE ÉS HASZNÁLATI MÓDJAI | |
| Előszó | 3 |
| A bogyós gyümölcsök tenyésztése | 7 |
| A ribizli | 7 |
| A fekete ribizke vagy Cassis | 13 |
| A pöszméte | 14 |
| A málna | 24 |
| A földi szeder | 29 |
| A szamócza vagy földi eper | 33 |
| Az eper | 44 |
| A borbolya | 48 |
| Az áfonya | 50 |
| A bodza és földi bodza | 53 |
| A füge | 54 |
| A gránát alma | 63 |
| A szőlő lugas míveléséről | 65 |
| A bogyós gyümölcsök használati módjai | 88 |
| Általános tudnivalók a befőzésről | 89 |
| Befőttek | 91 |
| Czukor nélküli befőzés | 93 |
| Czukorba főtt gyümölcsök | 94 |
| Czukorba mártott gyümölcsök | 94 |
| Gyümölcs-levek | 98 |
| Ízek vagy lekvárok | 99 |
| Kocsonyák | 101 |
| Borok | 103 |
| Eczetek | 106 |
| Pálinkák | 107 |
| Nyersen való eltartás | 108 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.