Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye

Regény/Dunai hajós/Camp Ole sorsjegye

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: "Magyar Kereskedelmi Közlöny" Hirlap és Könyvkiadóvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott, színezett kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 238 oldal
Sorozatcím: Verne Gyula munkái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az első kötéstábla aranyozott, színezett, illusztrált. Két mű egy könyvben. Geiger Richárd és Nemes Mihály öt-öt egész oldalas képeivel illusztrálva. A borítón "Verne Gyula összes munkái" sorozatcím szerepel. "Globus" Pénzintézetek Műintézete nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A sigmaringeni verseny.
1876 augusztus 5-én, szombaton este lármás tömeg tartotta megszállva a „Halászok találkájá"-hoz címzett vendéglőt. Ének, kiabálás, pohárcsengés, taps és felkiáltások... Tovább

Előszó

A sigmaringeni verseny.
1876 augusztus 5-én, szombaton este lármás tömeg tartotta megszállva a „Halászok találkájá"-hoz címzett vendéglőt. Ének, kiabálás, pohárcsengés, taps és felkiáltások zűrzavaros lármává olvadtak össze, melyet csaknem szabályos időközökben zajos „hoch"-kiáltások harsogtak tul, amelyekkel a németek kifejezést szoktak adni kitörő örömüknek.
A vendéglő ablakai egyenesen a Dunára nyíltak Sigmaringennek, e csinos városkának szélén, mely fővárosa a nagy középeurópai folyam forrásvidékén elterülő Hohenzollern porosz tartománynak.
A kapu feletti cimtáblán szép góthikus betűkben olvasható meghívásnak engedve, itt gyűltek össze a „Dunai Ligá"-nak, a partmenti különböző nemzetiségekhez tartozó halászok szövetségének tagjai. Vidám összejövetel poharazás nélkül elképzelhetetlen s ép ezért itt is telt korsókból és telt poharakból itták a jó müncheni sört és Magyarország tüzes borát. Persze egyúttal mindenki dohányzott is és a nagy terem egészen elhomályosult a zamatos illatú füsttől, mely szakadatlanul ömlött a hosszúszárú pipákból. És ha a bajtársak nem is láthatták, de annál jobban hallhatták egymást, hacsak nagyot nem hallottak.
Amily csendesek és szófukarok a horoghalászok hivatásuk gyakorlása közben, ép oly lármásak, sőt a világ leglármásabb emberei, mihelyt félretették szerszámjukat. Viselt dolgaik elbeszélésben rendszerint versenyeznek a vadászokkal, ez pedig nem jelent keveset.
Ép befejezték az erőteljes reggelit, mely mintegy száz résztvevőt gyűjtött a vendéglő asztala köré, valamennyien lovagjai a horogvesszőnek, éber figyelői a kávának, fanatikus hivei a horognak. Délelőtti foglalkozásuk, a félreállított számtalan palackból ítélve, kétségtelenül kiszárította torkukat. Most a sokfajta likőrön volt a sor, melyet a találékony emberiség jóvoltából kávé után szokás kihörpinteni.
Vissza

Tartalom

A dunai hajós1-119
A sigmaringeni verseny5
A Duna forrásánál16
Brusch Ilia utitársa22
Ladkó Szerge31
Dragoss Károly35
Kék szemek38
A vadász és a vad46
Egy női arckép51
Dragoss kudarcai61
Fogságban71
Az ellenség hatalmában75
A törvény nevében83
A bűnvizsgálat96
Ég és föld között97
Közel a célhoz104
Az üres ház107
A vizen112
A dunai hajós115
Zárszó119
Kamp Ole sorsjegye125-238
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye A dunai hajós/Kamp Ole sorsjegye

A gerinc plüssel pótolt. A borító kissé sérült. Belülről megerősített példány. Az elő- és a címlapon tulajdonosi bejegyzések, néhány lapon tulajdonosi pecsétnyomok láthatók. Néhány lap enyhén foltos.

Állapot:
7.280 Ft
3.640 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!