1.034.668

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Fehér Gyöngy tartása


Kiadó: Bikali Állami Gazdaság
Kiadás helye: Bikal
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Fehér Gyöngy tulajdonképpen Újzélandi és Kaliforniai vonalak kétszeres keresztezésével előállított, a hústermelésre leginkább alkalmas, kiváló húsformát mutató, az egyik legjobb vágási... Tovább

Előszó

A Fehér Gyöngy tulajdonképpen Újzélandi és Kaliforniai vonalak kétszeres keresztezésével előállított, a hústermelésre leginkább alkalmas, kiváló húsformát mutató, az egyik legjobb vágási kitermelést biztosító hibrid.
A különböző import vonalakból előállított nagyszülőkből a Bikali ÁG-ban szülőpárokat állítottunk elő (egyszeres keresztezés), melynek nőivarú egyedei képezik a szülőpár anyákat, a hím ivarú egyedek tenyészselejtként a hizlalásban értékesítendők.
Az előállított szülőpár anya H, illetve G 102-es vonalú apával való keresztezéséből (második keresztezés) származik a Fehér Gyöngy hibrid, mely végtermék. A végterméket továbbtenyészteni nem érdemes, mert az utódok jóval gyengébben termelnek, mint amennyibe a szülőpár előállítása került.
Az előállított szülőpárok: 2,5-3,0 kg súlyban kerülnek értékesítésre. Öt és fél hónapos korban tenyésztésbe vehetők, amikor súlyuk 3,8-4,2 kg. A szülőpárok éves termelése 35-38 db, életteljesítménye a 100-120 darabot is meghaladhatja.
A szülőpárokat életük során háromszor szelektáljuk, egyedi fülszámmal jelöljük.
A végtermékek 12 hetes korra a 2,6 kg súlyt nagy biztonsággal elérik. Egy kg súlygyarapodáshoz 2,8-3,2 kg granulált tápot használnak fel. Az optimális vágási súly 2,3-2,6 kg, amikor a kitermelés 50-55% felett van. Ez a vágású súly megfelel a magyarországi vágási szokványnak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv