| Előszó | 9 |
| Bevezetés | 11 |
| Főzés- és sütéstechnikai alapfogalmak | 15 |
| Az élelmiszerek hőkezelési módjai a hőátadás szerint | 15 |
| Élelmiszerek hőkezelési lehetőségei a főzés- és sütéstechnika eljárás módja szerint | 19 |
| Főzés hagyományos módon, edényben, főzőlapon | |
| Párolás edényben, főzőlapon | |
| Lassú főzés edényben, főzőlapon | |
| Párolás gőzöléssel | |
| Főzés nyomás alatti gőztérben | |
| Sütés hagyományos eljárással, bő zsírban | |
| Sütés zsírszegényen, serpenyőben vagy kontakt hővel | |
| Sütés áramló levegőben | |
| Grillezés | |
| Sütés | |
| Sütés bő zsiradékban (frittelés) | |
| Mikrohullámú hőkezelés | |
| A háztartások villamos főző- és sütőkészülékei | 24 |
| Egylapos és kétlapos főzők, főzőfelületek | 25 |
| Sütők | 30 |
| A sütők fűtési rendszerei | 31 |
| A sütő tisztítása | 37 |
| A sütő önszabályozása és automatizálása | 38 |
| A különleges kivitelű háztartási sütők | 45 |
| Villamos tűzhelyek | 47 |
| Lábon álló tűzhelyek | 48 |
| Beépített tűzhelyek | 52 |
| Aláépített tűzhelyek | 55 |
| Villamos reteszelés | 55 |
| Különleges tűzhelyek | 56 |
| A villamos tűzhely energiatakarékos használata és tisztítása | 59 |
| Grillek | 63 |
| Sugárzó hőátadással működő grillek | 64 |
| Kontakt hőátadással működő grillek | 72 |
| A grillek tisztítása | 76 |
| Légkveréses főzőedények | 77 |
| Frituk | 81 |
| A frittelés | 81 |
| A háztartási frituk szerkezete és tisztítása | 83 |
| Fondü | 87 |
| Villamos főzőedények és melegítők | 87 |
| Háztartási mikrohullámú készülékek | 93 |
| A mikrohullámú hőkezelés sajátosságai | 93 |
| A mikrohullámú készülékek fajtái és használata | 97 |
| A mikrohullámú készülék energiafelhasználása | 98 |
| A mikrohullámú melegítés és a hagyományos fűtés kombinációja | 99 |
| A mikrohullámú készülékek biztonsági kérdései | 101 |
| A mikrohullámú készülékek karbantartása és tisztítása | 101 |
| Háztartási kávéfőzők | 102 |
| Nyílt rendszerű kávéfőzők | 102 |
| Zárt rendszerű kávéfőzők | 107 |
| A jó kávéfőzés feltételei | 112 |
| Villamos főző- és sütőkészülékek a nagykonyhákban | 113 |
| A használati edényrendszer | 115 |
| Tűzhelyek, főzőzsámolyok | 120 |
| Sütőkészülékek | 129 |
| Sütők | 129 |
| Buktatható serpenyők | 138 |
| Frituk | 141 |
| Vízfürdős étel-melegentartók | 149 |
| Grillek | 153 |
| Szalamandergrillek | 153 |
| Forgónyársas grillek | 155 |
| Sütőlap (grill-lap) | 158 |
| Kontaktgrill | 163 |
| Hősugárzók étel melegen tartásához | 166 |
| Kenyérpirítók | 167 |
| Főzőüstök | 168 |
| Nagynyomású főzőüstök | 177 |
| Nagynyomású gőzzel működő főzőkészülékek | 179 |
| Nyomás nélküli gőzzel főző készülékek | 187 |
| Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek | 189 |
| Légkeveréses sütő- és felmelegítőkészülékek gőzkombinációval | 197 |
| Kávéfőző gépek | 200 |
| Villamos fűtőtestek | 208 |
| Ellenállásfűtésű fűtőtestek jellemzői | 208 |
| A fűtőszál keresztmérete | 214 |
| A fűtőelemek szerkezete, tekercselése | 217 |
| Csőfűtőtestek | 220 |
| A csőfűtőtestek kiválaszti szempontjai | 225 |
| A csőfűtőtestek alkalmazási feltételei | 227 |
| A csőfűtőtestek beépítési lehetőségei | 230 |
| Beágyazómasszás fűtőtestek | 231 |
| Főzőlapok | 232 |
| Fűtőbotok | 234 |
| Beágyazómasszázs fűtőtestek edényekhez | 234 |
| Csillám- és mikanit fűtőtestek | 236 |
| Fólia fűtőtestek | 238 |
| Gyöngyszigetelésű fűtőtestek | 241 |
| Főzőlapok | 244 |
| Masszázs rendszerű főzőlapok | 245 |
| Csőfűtőtestből készült főzőlapok | 254 |
| Főzőlapok üvegkerámia főzőfelületekhez | 257 |
| Indukciós fűtőtest üvegkerámiához | 259 |
| Nagykonyhai főzőlapok | 261 |
| Hagyományos perem nélküli főzőlapok | 261 |
| Peremes főzőlapok | 265 |