| Előszó | 5 |
| Levesek | |
| Húsleves | 9 |
| Gulyásleves | 10 |
| Forrázott gombócleves | 11 |
| Tyúkleves, vékony metélttel | 11 |
| Bortch, azaz orosz káposztaleves | 12 |
| Céklaleves | 13 |
| Rákleves | 13 |
| Teknősbékaleves, 12 személyre | 14 |
| Zöldségleves | 15 |
| Minestorne | 16 |
| Makarónileves | 16 |
| Diétás zöldségleves | 17 |
| A sauce-ok készítéséről általában | 21 |
| Glace készítése | 22 |
| Bechamel, azaz tejjel felengedett vajas rántás | 23 |
| Velouté | 24 |
| Sauce supréme | 24 |
| Sauce cháteau | 25 |
| Sauce Colbert | 25 |
| Madeira sauce | 26 |
| Sauce chasseur | 27 |
| Sonkamártás, tojásételre | 27 |
| Sauce hollandaisemártás | 28 |
| Mayonnaise készítés | 28 |
| Sauce verte | 28 |
| Tartásauce | 29 |
| Tárkányos tartársauce | 29 |
| Béarnaise sauce | 29 |
| Cumberland sauce | 30 |
| Tárkonysauce | 30 |
| Vinaigrettesauce | 31 |
| Sause rose | 31 |
| Édes mustársauce | 31 |
| Ecetes tormamártás | 31 |
| Ecetes tormamártás, almával | 31 |
| Sóskamártás | 32 |
| Hagymamártás, két-három személyre | 32 |
| Halak és rákok | |
| Homard armoricaine | 35 |
| Homard Thermidor | 36 |
| Burgonyában caviár | 37 |
| Lobster coktail | 37 |
| Rák-soufflé, 6-8 személyre | 38 |
| Rák provencale | 39 |
| Rák "Anette" | 40 |
| Fogas kardinálmódra | 40 |
| Süllő és fogas-florentine | 41 |
| Fogas- vagy süllő-filet Mornay sauce-szal | 42 |
| Párisi fogas | 43 |
| Barbue "Bonne femme" | 43 |
| Pilaff de sole | 43 |
| Marinirozott rántotthal | 44 |
| Sajtos és vegyes előételek | |
| Borjúvelőpoulet | 47 |
| Velőtorta 6 személyre | 48 |
| Gnocchi au gratin | 48 |
| Gnocchi romaine | 49 |
| Spaghettis ragout borjúmiriggyel, libamájjal és borjúnyelvvel | 49 |
| Rántott gomba | 50 |
| Borjús fás timbale-okban, 10-12 személyre | 51 |
| Virsli gombával | 52 |
| Töltött krumpli, kis kerek formában | 53 |
| Töltött tök, kétfajta módon | 53 |
| Hússal töltött rétes | 54 |
| Ördögpirula, velővel töltve | 55 |
| Húsnélküli töltöttpaprika | 56 |
| Töltött profitelorok, gomba- sonka- és spenótpürével | 56 |
| Vol au vent | 58 |
| Nouilles italiennes aux épinard | 58 |
| Spenótos barátfüle | 59 |
| Spenót roulade | 59 |
| Karfiolpudding | 60 |
| Sonkás burgonyapudding | 60 |
| Csúsztatott sajtos palacsinta | 61 |
| Gombás libamájpörkölt | 61 |
| Sajtkrém palacsintában | 61 |
| Sajtos rétes | 62 |
| Burgonya omlette | 62 |
| Burgonyalángos | 63 |
| Tojásételek | |
| Oeufs cocotte au jus | 67 |
| Oeufs Metternich | 67 |
| Oeufs princesse | 68 |
| Oeufs Bercy | 68 |
| Oeufs Chimay | 68 |
| Oeufs sur le plat aur beurre noir | 69 |
| Oeufs piemontaises | 69 |
| Oeufs mollets au gratin | 69 |
| Oeufs Aurore | 70 |
| Oeufs Toupinelle | 71 |
| Oeufs florentines | 71 |
| Lorraine-i torta | 72 |
| Habart tojás sajtos souffléban | 72 |
| Töltött paradicsom, rántottával | 73 |
| Beschameles töltött tojás | 73 |
| Tejfeles török tojás | 74 |
| Gombás omlette, tűzálló tálban | 74 |
| Omlette Mére Poulard | 75 |
| Omlette paysanne | 75 |
| Sonkás omlette | 76 |
| Egyszerű omlette | 76 |
| Sajtos omlette | 76 |
| Baromfiak | |
| Currys csirke | 79 |
| Poulard Alufera | 79 |
| Pezsgőben dinsztelt csirke | 82 |
| Csirke, francia módra | 81 |
| Csirke Villeroy | 82 |
| Poulet Valencieune | 82 |
| Csirke diable | 83 |
| Csirke polonaise | 84 |
| Sonkástésztával töltött csirke | 84 |
| Zsályával töltött csirke | 85 |
| Emincé de volaille | 85 |
| Csirke tálban | 86 |
| Becsinált csirke | 87 |
| Csirke ragout | 87 |
| Paprikáscsirke palacsintában | 88 |
| Csirkegulyás | 88 |
| Gombás csirke | 88 |
| Chicken pie | 89 |
| Főtt csirke készítési módja | 90 |
| Faschirozott libamell | 91 |
| Caneton á l'orange | 91 |
| Rizses kacsa, vagy libaaprólék | 92 |
| Vad, sült, pecsenye | |
| Aiguillett de boeuf | 97 |
| Boeuf braisé | 98 |
| Óriás beefsteak | 98 |
| Vesepecsenye-ragout | 99 |
| Salade de boeuf 8-10 személyre | 100 |
| Rumsteak "Molnárné módra" | 101 |
| Magyaros párolt vesepecsenye | 101 |
| Marhahúsból fehér faschirozott | 102 |
| Kétszer darált marhafaschirozott | 102 |
| Magyaros beefsteak | 102 |
| Marha-ragout tarhonyával | 103 |
| Magyaros párolt marhafelsál | 103 |
| Blaquette de veau | 103 |
| Borjú- vagy báránygerinc prézlivel sütve | 104 |
| Bárány- vagy borjúkotlett hálóban | 104 |
| Gombás borjútekercs | 105 |
| Borjúszelet, francia módra | 105 |
| Egybesült dinsztelt borjúhús | 106 |
| Egybesült borjúfaschirozott | 106 |
| Nyúl vadasmártásban | 107 |
| Nyúl angolosan | 108 |
| Káposztás fácán | 108 |
| Őz-ragout | 109 |
| Töltött hideg vaddisznófej | 109 |
| Hideg waldecki májas | 110 |
| Pilaf d'agneau orientale | 111 |
| Sertésborda Julien-módra | 111 |
| Zöldségköretek | |
| A zöldségfőzésről általában | 115 |
| Rizs készítési módja | 116 |
| Tarhonya készítési módja | 117 |
| Gomba-duxel | 117 |
| Céleri au jus | 118 |
| Aubergine | 118 |
| Fonds d'artichauts | 119 |
| Petits pois á la francaise | 119 |
| Szarvasgomba, azaz truffes portói borban | 120 |
| Flageolet, azaz francia szárazbabköret | 120 |
| Francia babfőzelék | 120 |
| Gyenge kukorica eltevése | 121 |
| Kukoricafőzelék | 121 |
| Kukoricafőzelék más módon | 122 |
| Kukorica-croquette | 122 |
| Gesztenyefőzelék | 122 |
| Francia ratatouille, azaz vegyes zöldség összefőzve | 123 |
| Puffancs-burgonya | 123 |
| Francia rakottburgonya | 123 |
| Makaróni milánói módra | 124 |
| Paprikás champignon | 124 |
| Tökfőzelék | 125 |
| Hideg rizs spanyol módra | 125 |
| Hideg töltöttparadicsom | 126 |
| Hideg paradicsom angol módra | 126 |
| Francia pirított hagyma | 127 |
| Liptói túróval töltött zöldpaprika | 127 |
| Sonkapác | 128 |
| Saláták | |
| Nápolyi saláta | 131 |
| Salade Mimosa | 131 |
| Salade Waldorf | 132 |
| Salade américaine | 132 |
| Grape fruit saláta | 133 |
| Kapros uborkasaláta | 133 |
| Ketchupos mayonnaise-es saláta | 134 |
| Hideg spárgasaláta | 134 |
| Zöldsaláta lengyelesen | 134 |
| Sült paprikasaláta | 135 |
| Meleg pouddingok és souflék | |
| Szerecsening poudding formában | 139 |
| Ing | 139 |
| Karamellpoudding | 139 |
| Kávépoudding | 140 |
| Édes zsemlyepoudding | 140 |
| Citrom-sufflé dunsztban | 140 |
| Vanillia-soufflé | 141 |
| Csokolád-soufflé | 141 |
| Mágnás-soufflé | 141 |
| Túrófelfújt | 142 |
| Palacsinta-soufflé dióval | 142 |
| Kávéfelfujt | 142 |
| Torták, krémek | |
| Francia citromkrémtorta | 147 |
| Riz á l'imperatrice | 148 |
| Csokoládé consommé kis csészékben | 149 |
| Hideg kakaókrém | 150 |
| Madártej | 150 |
| Hideg gríz-krém | 151 |
| Soufflé glacé á l'orange | 151 |
| Kevert vanillia- és csokolád-soufflé jegelve | 152 |
| Esterházy parfait | 152 |
| Vaniliafagylalt reszelt csokoládéval | 153 |
| Mürb-tészta, töltött gyümölcs alá, vagy meleg kávékrémes tartallekhez | 153 |
| Gyümölcs- és vastagtészták | |
| Töltött alma, vagy körte, mürb-tészta korongon | 157 |
| Alma-flan | 157 |
| Alma-Charlotte | 157 |
| Mandarinos omlette | 158 |
| Pommes mireilles | 159 |
| Pommes suédoises | 159 |
| Töltött mandarin | 160 |
| Ananászfagylalt | 160 |
| Szamócás tészta | 161 |
| Gyümölcskocsonya | 161 |
| Kinds-Koch | 162 |
| Csokoládés metélt | 162 |
| Profiterol recept édes tésztához | 163 |
| Kálmán-féle vaniliakrém | 163 |
| Vaniliakrém más módon | 164 |
| Kávé-krém tartellekhez | 164 |
| Csokoládés tejberizs | 165 |
| Kisült borsótészta | 165 |
| Horthy-rétes | 165 |
| Édes ördögpirula | 166 |
| Habospalacsinta | 166 |
| Meleg rizstartelette | 167 |
| Crépes Roxane | 167 |
| Puncsos szelet | 167 |
| Sipos-féle piskótatészta | 168 |
| Csokoládé őzgerinc | 168 |
| Szerecsen ingben | 169 |
| Francia meringue | 169 |
| Farsangi fánk | 170 |
| Négyszer sodort vajastészta | 170 |
| Vajastészta más módon | 172 |
| D'Artois dióval | 172 |
| Rétestészta | 173 |
| Csigarétes | 174 |
| Vékonytésztájú beigli | 175 |
| Kelt tészta | 176 |
| Diótöltelék kelttésztához | 177 |
| Máktöltelék kelttésztához | 178 |
| Fahéjas töltelék | 178 |
| Túrósgombóc | 178 |
| Vastag palacsinta | 179 |
| Stiriai metélt | 179 |
| Túróspalacsinta hat személyre | 180 |
| Csehpimasz (dalkelli) | 180 |
| Zsemlyegombóc vadhoz | 181 |
| Zsemlyepoudding | 181 |
| Felvidéki szilvásgombóc | 181 |
| Demidoff-torta | 182 |
| Túróstorta | 183 |
| Máktorta | 183 |
| Máktorta | 184 |
| Máktorta | 184 |
| Meleg csokoládétorta | 185 |
| Cseresznyéstorta | 185 |
| Dobostorta | 185 |
| Kis mogyoróstorta | 186 |
| Orosztorta | 186 |
| Sauce-ok édes tésztákhoz | |
| Csokolád-sauce | 191 |
| Punch-sauce | 191 |
| Karamellpouddinghoz való sauce | 192 |
| Vaniliasodó | 192 |
| Borsodó | 192 |
| Fraises Melba sauce | 192 |
| Jamek és szörpök | |
| Málnaszörp | 195 |
| Magvas gyümölcs eltevése | 195 |
| Szilva-jam | 196 |
| Narancs-jam | 196 |
| Francia gyümölcscup | 197 |
| Szamóca-bowle | 197 |
| Pogácsafélék | |
| Töpörtyüspogácsa | 201 |
| Töpörtyüspogácsa | 201 |
| Babapogácsa | 202 |
| Meleg zsemlye sandwich-ek | 202 |
| Meleg virslis sandwich | 203 |
| Sajtos profiterol | 203 |
| Angol muffins | 203 |
| Sajtoskeksz | 204 |
| Gerbeaud brioche | 204 |
| D'Artois norvégienne | 205 |
| Parmezáncsók | 205 |
| Sajtos-taltelettek | 205 |
| Meleg sajtos-sandwich | 206 |
| Meleg sajtos kenyér | 206 |
| Welsh rabbit | 206 |
| Sonkástáska | 207 |
| Teasütemények | |
| Sóskifli | 211 |
| Sóskifli más módon | 211 |
| Törökméz | 212 |
| Habsütemény | 212 |
| Ischli fánk | 212 |
| Macskanyelv | 213 |
| Madeleine-tészta | 213 |
| Mandulássütemény | 213 |
| Linzertészta | 214 |
| Vaniliáskifli | 214 |
| Kuglóf | 214 |