1.035.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A francia nők karriert csinálnak

Munka, értelem és érzelem

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-2930-39-8
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mikor egy kétezer-ötszáz fős, nőkből álló hallgatóságnak tartottam előadást Boston egyik báltermében, az üzletasszonyoknak szóló nívós konferenciaként aposztrofált eseményen, így kezdtem: „Lenne... Tovább

Előszó

Mikor egy kétezer-ötszáz fős, nőkből álló hallgatóságnak tartottam előadást Boston egyik báltermében, az üzletasszonyoknak szóló nívós konferenciaként aposztrofált eseményen, így kezdtem: „Lenne egy kérdésem önökhöz: leszámítva a családtagjaikat, és azokat, akikhez apróbb-cseprőbb ügyekben segítségért szoktak fordulni, van olyan felsővezető üzletember ismerősük, aki folyamatosan biztosítja támogatásáról, tanácsokkal látja el, és akinek nagyobb a szaktudása, mint az önöké? Van vagy volt-e az életükben olyan, akit mentoruknak nevezhetnek? Akinek igen, az kérem, emelje fel a kezét!"
A nőknek úgy tizenöt százaléka jelentkezhetett. „Rendben - mondtam. - Egy másik kérdés: most az emelje fel a kezét, aki szereti a csokoládét!"
A jelenlévők legalább nyolcvan százaléka nyújtotta fel a kezét. Tudományos? Nem. Sokatmondó? Igen. A nőkben lehet, hogy sok közös van (mint a csokoládé imádata), de életükben az erős mentor jelenléte nem tartozik ezek közé. Vissza

Tartalom

Bevezető / 5
• 1 • Az életünket epizódokban és szakaszokban éljük /14
A tehetség kiaknázása / 16
Piston nélkül elindulni /22
Maria szintet lép / 24
Az én következő szakaszom / 31
• 2 • Az út kiválasztása: szenvedély, tehetség és a többi / 37
A szenvedélyek és a lehetőségek egyensúlya / 38
„Szívvel-lélekkel csináld" / 41
A tehetség, a szenvedély és a lehetőségek egyensúlyának megteremtése / 43
Egy tanulságos eset / 48
• 3 • A felvilágosult önérvényesítés elve / 53
Changez de place vagyis helyváltoztatás / 56
Tanuljunk meg nemet mondani! / 63
A megfelelő cég megválasztása / 67
A legjobb pozíció megválasztása / 73
Az újrázás szakasza / 74
• 4 • A bársonykesztyűkről, a szavakról és a kézfogásokról / 76
Az első benyomás hatalma / 81
A köszönöm hatalma / 83
A nyelvek / 88
A társalgás nemes művészete / 90
• 5 • Fessük magunkat narancssárgára! / 95
Légy a saját márkád: 1. rész / 95
Légy a saját márkád: 2. rész / 106
Ön mit üzen? / 107
Stílus /112
A ruha teszi a nőt / 114
„Mesterséges ízfokozók"/ 122
Jó modor /125
A tanfolyamok /132
• 6 • Kinek a sikere? /136
A nyújtózkodásról és a takaróról / 146
• 7 • Rúgjuk ki a főnököt: felsővezetők és menedzserek /150
Moi /162
Projektvezetés / 166
A szervezői képességek / 173
• 8 • A zen és az üzlet (az élet) művészete / 176
Biztos pontok / 184
A stressz és az egészség / 185
A bizalmasok / 187
A munkahely mint támasz / 188
A személyes zen / 190
• 9 • A boldogulás (nem mindig) kifinomult művészete / 193
A ruhásszekrény tartalma / 201
Dormez bien - aludjanak jól / 201
Mangez bien - egyenek jól / 204
Vegyünk egy mély levegőt / 207
A moi-idő / 209
Az elektronika csodái / 210
Vakációk / 214
A nevetés / 216
• 10 • Az (üzlet)asszonyok és a férfiak különbözőek / 220
A könnyes tekintet / 222
A férfiak világába beletanuló nők / 224
Kommunikációs stílusok / 225
Pletyka / 229
Szex és romantika / 231
A pénz / 234
Mentorkodás / 240
• 11 • Az étkezés, mint munka és élvezet / 244
Üzleti vendéglátás az éttermekben / 247
Vendéglátás otthon / 255
Jótanácsok / 258
A FŐZÉS ÉS A MENÜK / 264
SPECIALITÁSOK / 267
TOUT AU CHOCOLAT / 269
CSIRKE LASSÚ TŰZÖN / 274
NOSZTALGIKUS BÁRÁNY / 279
• 12 • Megcsinálni / 284
Remerciements - köszönetnyilvánítás / 295
RECEPTEK
Bárány paradicsommal és pistou-val / 282
Gesztenye velouté (leves) au chocolat / 270
Kacsamell almával és csokoládéöntettel/27/
Körte en papillote narancsszósszal /283
Makréla en papillote / 281
Mousse au chocolat gyömbérrel / 272
Provance-i csirke beaumes-de-venise muskotállyal / 277
Rizspuding karolina módra / 278
Tonhal mille-feuille / 275

Mireille Guiliano

Mireille Guiliano műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mireille Guiliano könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv