kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 281 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-230-489-6 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | |
| A fűszerpaprika elterjedése és jelentősége | 7 |
| Származási helye és elnevezése | 11 |
| A termesztés története és helyzete Magyarországon | 16 |
| Termesztése külföldön | 16 |
| Felhasználása a táplálkozásban | 21 |
| Szerepe a gyógyászatban | 22 |
| Jelentősége az állatok táplálkozásában | 24 |
| Belföldi fogyasztás és igények | 25 |
| Exportja | 27 |
| A fűszerpaprika alaktani jellemzése és fajtái | 30 |
| Rendszertani helye | 30 |
| Alaktani jellemzése | 31 |
| A fontosabb fajták jellemzése | 33 |
| Nemesítés (Kapeller K.) | 46 |
| A fűszerpaprika környezeti igényei | 52 |
| Hőigény | 52 |
| Fényigény | 54 |
| Vízigény | 56 |
| Tápanyagigény | 57 |
| Talajigény | 58 |
| Egyéb ökológiai tényezők | 58 |
| Termőkörzetek természeti adottságai | 61 |
| A szegedi körzet | 63 |
| A kalocsai körzet | 71 |
| A szegedi és a kalocsai körzet adottságainak közös vonásai | 80 |
| A fűszerpaprika termesztése | 82 |
| A termelési rendszer kialakítása | 82 |
| A termesztés előkészítése | 83 |
| Területkiválasztás | 85 |
| Vetésforgó | 87 |
| Trágyázás | 91 |
| Talajművelés | 99 |
| Szaporítás | 107 |
| Palántaneveléses módszer | 108 |
| Palántatermesztő berendezések | 111 |
| Talajelőkészítés | 115 |
| Vetőmag-előkészítés | 117 |
| Palántaápolási munkák | 122 |
| Langyos- és hidegágyi palántanevelés | 125 |
| A palánták végleges helyre ültetése | 126 |
| A tenyészterület meghatározása | 129 |
| A palántázás időpontják megválasztása | 135 |
| Gépi ültetés | 138 |
| Helyrevetés | 142 |
| Növényápolás | 146 |
| Öntözés | 148 |
| Növényvédelem (Kapeller K.) | 154 |
| Betakarítás | 173 |
| Utóérlelés | 182 |
| Tárolás | 201 |
| A fűszerpaprika feldolgozása (Végvári J.) | 204 |
| Paprikamalmok, őrlési eljárások | 206 |
| Üzemi feldolgozás | 207 |
| A feldolgozás válsága | 208 |
| Őrleményminőségek | 209 |
| A nyersanyag | 210 |
| Korszerű nagyüzemi feldolgozás | 217 |
| Őrleménykészítés | 228 |
| A nyerstermés feldolgozási műveletei | 230 |
| Az utóérlelt termés feldolgozása | 245 |
| Oleoresingyártás | 253 |
| Minősítés (Szűcs K.) | 256 |
| Irodalomjegyzék | 269 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.