kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Corvina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 86 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Angol |
| Méret: | 19 cm x 9 cm |
| ISBN: | 963-13-2939-9 |
| Megjegyzés: | Ábrákkal, térképekkel illusztrálva. |
| Amit a borról tudni kell | |
| Miben különböznek a magyar borok a külföldi boroktól? | 6 |
| Magyarország szőlő- és bortermelésének rövid áttekintése | 8 |
| Néhány borászati alapfogalom és szakkifejezés | 10 |
| Milyen hőmérsékleten fogyasszuk a borokat? | 11 |
| A magyar borok minőségi osztályozása | 11 |
| A bor névjegye a címke | 16 |
| Magyarország borvidékei | |
| Alföld | 19 |
| Badacsony | 25 |
| Balatonfüred-Csopak | 29 |
| Dél-Balaton | 31 |
| Mór | 33 |
| Somló | 36 |
| Sopron | 39 |
| Mecsekalja | 41 |
| Szekszárd | 43 |
| Villány-Siklós | 45 |
| Eger | 49 |
| Mátraalja | 53 |
| Tokaj | 56 |
| A borok és pezsgők minőség és cukortartalom szerinti besorolása és kódszámai | 67 |
| A forgalomban lévő borok és pezsgők tételes felsorolása | 70 |
| Borok, borkultúra, Tokaj |