| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 301 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-232-637-7 |
| Megjegyzés: | 24 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
| Előszó | 11 |
| Bevezetés | 12 |
| A nagyüzemi árugyümölcs-termelés és az üzemi feldolgozás kialakulása | 15 |
| A nagyüzemi árugyümölcs-termelés | 15 |
| A nagyüzemi feldolgozás | 30 |
| Változások és tendenciák a világ gyümölcstermelésében | 33 |
| Alma | 34 |
| Körte | 42 |
| Őszibarack | 47 |
| Szilva | 50 |
| Kajszi | 52 |
| Meggy | 54 |
| Cseresznye | 57 |
| Gyümölcstermelés és -felhasználás az Amerikai Egyesült Államokban | 569 |
| Változások a mérsékelt égövi országok gyümölcstermelésében | 61 |
| A gyümölcsexport és -import nemzetközi összefüggései | 65 |
| Gyümölcstermelésünk a népgazdaságban | 75 |
| A gyümölcstermelés helyzete, a VII. ötéves terv feladatai | 78 |
| Gyümölcstermelésünk helyzete | 81 |
| A nagyüzemek gyümölcstermelésének szerkezete | 94 |
| Alma | 94 |
| Körte | 94 |
| Szilva | 95 |
| Őszibarack | 95 |
| Kajszi | 96 |
| Meggy | 96 |
| Cseresznye | 96 |
| Héjasgyümölcsűek | 99 |
| Bogyósgyümölcsűek | 99 |
| Átlagtermések alakulása | 103 |
| Területi és üzemi koncentráció, specializáció és fajtársítás | 111 |
| Gyümölcsfajok társítása | 119 |
| A nagyüzemi telepítések és kivágások | 122 |
| Alma | 124 |
| Körte | 124 |
| Szilva | 125 |
| Őszibarack | 125 |
| Kajszi | 126 |
| Meggy | 126 |
| Cseresznye | 126 |
| Fajta- és alanyhasználat | 127 |
| Fajtahasználat | 127 |
| A fajtaszerkezet elemzése | 127 |
| A fajtaszerkezet fejlesztése | 130 |
| Alanyhasználat | 133 |
| Termesztéstechnológia és műszaki színvonal | 137 |
| A termesztéstechnológia agro- és fitotechnikai tényezői | 137 |
| Termőfelület- és termésszabályozás | 137 |
| Talajerő-gazdálkodás | 138 |
| Öntözés | 138 |
| Növényvédelem | 143 |
| Termésbetakarítás | 145 |
| Tárolás | 145 |
| A termesztéstechnológia és a műszaki színvonal fejlesztése | 147 |
| Termesztéstechnológia | 147 |
| Műszaki színvonal | 150 |
| Ipari rendeltetésű gyümölcstermelés | 154 |
| Gyümölcsfeldolgozás | 160 |
| Állami tartósítóiparok | 160 |
| Mezőgazdasági szövetkezetek gyümölcsfeldolgozása | 165 |
| Gyümölcsfeldolgozás az állami gazdaságokban | 166 |
| A gyümölcsfeldolgozás gazdaságossága | 172 |
| Gyümölcskereskedelem, -értékesítés | 175 |
| Piaci előrejelzés | 183 |
| Termelési költségek, árak, gazdaságosság | 199 |
| Gazdaságpolitikai és gazdaságirányítási feladatok a várható piac tükrében | 231 |
| Célok és következtetések a versenyképesség megteremtésére | 244 |
| Összefoglalás | 254 |
| Felhasznált irodalom | 265 |
| Mellékletek | 269 |