kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 261 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| A metszés morfológiai alapjai | |
| A gyümölcstermő növények főbb részei | 7 |
| A törzs | 7 |
| A korona | 9 |
| Rügyek | 11 |
| Hajtások | 14 |
| Vesszők | 17 |
| Gallyak és ágak | 19 |
| Levelek | 19 |
| A metszés biológiai és élettani alapjai | |
| A gyümölcsfa vegetációs és nyugalmi időszaka | 20 |
| A hajtásnövekedés | 22 |
| A metszés hatása a hajtásnövekedésre | 25 |
| A metszés hatása a termőrészképződésre | 29 |
| A különböző növekedésű és termőállapotú gyümölcsfák metszése | 30 |
| A metszés és a rügydifferenciálódás időpontja közötti összefüggése | 32 |
| A hajtások helyzetének hatása a termőrészképződésre | 32 |
| A gyümölcsfák életkor szerinti szakaszai | 35 |
| Metszésmódok | |
| Visszametszés és ritkítás | 38 |
| A visszametszés és ritkítás időpontja | 38 |
| A visszametszés és ritkítás mértéke | 42 |
| A visszametszés és a ritkítás módja | 44 |
| Alakító metszés | 44 |
| Koronaalakító metszés | 45 |
| Ifjító metszés | 47 |
| Termőremetszés | 48 |
| Metszést kiegészítő eljárások | 48 |
| Vesszőlekötözés | 49 |
| Rügy feletti bemetszés | 57 |
| Koronaformák | |
| Intenzív koronaformák | 61 |
| Termőkaros orsó | 61 |
| Gyümölcssövények | 62 |
| Hagyományos koronaformák | 65 |
| Alakfák | 70 |
| A metszés során ejtett sebek kezelése | |
| A sebek gyógyításának módjai | 73 |
| Sebzáró anyagok | 74 |
| A metszés eszközei | |
| Kézi eszközök | 75 |
| A metszés gépei | 80 |
| A nyesedék összegyűjtésére és szecskázására szolgáló gépek | 84 |
| Létrák, állványok | 87 |
| Az almagyümölcsűek metszése | |
| Alma | 93 |
| Az almafa sajátosságai | 93 |
| A fajták jellegeztességei | 109 |
| A faalakok metszése | 121 |
| Alakfák | 145 |
| Az almafa metszésének gazdaságossági vonatkozásai | 147 |
| Az almafa metszésének kritikai értékelése | 152 |
| Körte | 153 |
| A körte sajátosságai | 153 |
| A faalakok metszése | 158 |
| Birs | 162 |
| Naspolya | 163 |
| A csonthéjasok metszése | |
| Őszibarack | 165 |
| Az őszibarack sajátosságai | 165 |
| Faalakok metszése | 182 |
| Alakfák | 197 |
| Kajszi | 198 |
| A kajszi sajátosságai | 201 |
| A faalakok metszése | 209 |
| Koronaformák | 203 |
| Cseresznye | 211 |
| A cseresznye sajátosságai | 211 |
| A faalakok metszése | 215 |
| Meggy | 216 |
| A meggy sajátosságai | 216 |
| A faalakok metszése | 220 |
| Szilva | 224 |
| A szilva sajátosságai | 224 |
| A faalakok metszése | 225 |
| A héjas gyümölcsűek metszése | |
| Mandula | 227 |
| A mandula sajátosságai | 227 |
| A faalakok metszése | 227 |
| Dió | 229 |
| A dió sajátosságai | 229 |
| A faalakok metszése | 230 |
| Gesztenye | 233 |
| Mogyoró | 234 |
| A bogyós gyümölcsűek metszése | |
| Ribiszke | 237 |
| A ribiszke sajátosságai | 237 |
| Metszésmódok | 237 |
| Piros ribiszke | 237 |
| Fekete ribiszke | 238 |
| Köszméte | 239 |
| Málna | 240 |
| Szamóca | 242 |
| Szeder | 243 |
| Irodalom | 245 |
| Név- és tárgymutató | 251 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.