kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 98 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 17 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal. |
| A harcsa rendszertani helye és leírása | 5 |
| A harcsa földrajzi elterjedése | 11 |
| Megfigyelések a harcsa életmódjáról | 12 |
| Hogyan reagál a harcsa a különféle hangokra? | 16 |
| A harcsa táplákozása | 17 |
| Megfigyelések a harcsa falánkságáról | 18 |
| Gyomortartalom-vizsgálatok | 20 |
| Veszélyes lehet-e a harcsa az emberre? | 26 |
| Harcsaívás a természetes vizekben | 30 |
| A harcsa sógazdasági tenyésztése | 33 |
| A félmesterséges szaporítás lényege | 34 |
| A harcsa ellenségei és betegségei | 39 |
| A kopoltyúféreg | 40 |
| A darakór | 41 |
| A harcsa halászata | 44 |
| Hálóval | 44 |
| Horoggal | 47 |
| Búvárhalászat | 49 |
| Szigonyozás | 49 |
| A hálóba vagy horogra került harcsa összeszedése | 55 |
| A harcsa horgászata | 56 |
| Harapás és fárasztás | 66 |
| A harcsa csónakba emelése | 67 |
| Csalik | 69 |
| A trófeák | 88 |
| A harcsa felhasználása a konyhán | 90 |
| Harcsából készíthető ételek | 92 |