1.017.654

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A három vaskorona (dedikált példány)

Népmondák

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 17 cm
ISBN: 963-11-0344-7
Megjegyzés: A szerző felesége, Szántó Györgyné által dedikált példány. Színes illusztrációkat tartalmaz. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Szántó Györgynek másfél évtizede megjelent népmonda-feldolgozásait veszi kézbe az olvasó. Az új kiadást a mű irodalmi értékén és a mondák iránti érdeklődés megnövekedésén túl még egy körülmény indokolja. Szántó György - akinek életrajzából tudjuk, hogy a Duna völgyében több helyen élt magyarok és más nemzetiségűek között - szlovák, székelyföldi, bácskai és szerémségi szerb, továbbá bihari és bánsági román népmondákat dolgozott fel négy önálló történetben. Van közöttük másféle feldolgozásokból is jól ismert téma (Bolondóc), népmesei és történelmi elemeket hasznosító történet (Gond anyó kunyhója), Csorni Jovan, az 1527-es szerémségi parasztvezér históriája (A három vaskorona), végül a paraszti világot jelképező ifjú hős története az erdélyi román mondavilágból (Bolha Juon). A kis mondagyűjteményt Reich Károly két színnel készült illusztrációi képeken is megelevenítik az olvasó számára.

Tartalom

Bolondóc (Vágvölgyi szlovák népmondák után)5
Gond anyó kunyhója (Kalotaszegi népmonda után)45
A három vaskorona (Bácskai és szerémségi szerb-horvát népmondák után)75
Bolha Juon (Bihari és bánsági román népmondák után)149

Szántó György

Szántó György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szántó György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány) A három vaskorona (dedikált példány)

Könyvtári könyv volt. A védőborító elszíneződött, széle szakadozott, a lapélek foltosak. A könyv kötése megtört. Két lapon gyermekrajz látható.

A címlapon a szerző felesége, Szántó Györgyné névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
4.140 ,-Ft
21 pont kapható
Kosárba