kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 48 oldal |
| Sorozatcím: | Kertészpraktikák |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-234-235-6 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | 3 |
| Egészség, mérték, bor | 4 |
| A szőlő | 4 |
| A szüret | 6 |
| Hogyan használjuk a mustfokolót? | 7 |
| A szüretelés főbb szabályai | 9 |
| A szőlővásárlás szempontjai | 10 |
| Mustkészítés | 10 |
| Zúzás | 10 |
| Bogyózás | 11 |
| A cefre enzimes áztatása | 12 |
| Mustelválasztás | 12 |
| Sajtolás | 13 |
| Előkészítés az erjesztésre | 14 |
| Cefrekénezés - mustkénezés | 14 |
| Nyálkázás | 15 |
| Mustjavítás | 15 |
| Az erjedés | 18 |
| Az erjedés három szakasza | 18 |
| Az irányított erjesztés | 19 |
| A fehér szőlő mustjának erjesztése | 19 |
| A kék szőlő cefréjének erjesztése | 22 |
| A rozébor készítése | 23 |
| Fehérborkészítés | 24 |
| Az újbor jellemzői, változásai | 25 |
| Borkezelés | 26 |
| Töltögetés | 26 |
| Fejtés | 27 |
| Kénezés | 29 |
| Derítés | 29 |
| A bor érlelése | 32 |
| Borbetegségek | 34 |
| A virágosodás (borvirág, pimpó) | 34 |
| Ecetesedés, illkósodás | 34 |
| Egéríz (meizli) | 35 |
| Tejsavas, mannitos erjedés | 35 |
| Záptojásszag (seprőbomlás) | 35 |
| Barnatörés | 36 |
| Nyúlósodás | 36 |
| Keseredés (Glicerinerjedés) | 36 |
| Borhibák | 36 |
| Íz- és szaghibák | 37 |
| Törések | 37 |
| A borkóstolás | 37 |
| Hogyan kóstoljunk, hogy jól kóstoljunk? | 38 |
| Utószó | 42 |
| Irodalom | 42 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.