kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 170 oldal |
| Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-200-1 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. |
| Bevezető | 5 |
| Élelmiszer-fogyasztásunkról | 7 |
| A hűtés és a fagyasztás | 23 |
| A jégveremtől a hűtőgépig | 25 |
| A jégverem | |
| Az első hűtőgép és hűtőház | |
| Élelmiszer-fagyasztás | |
| Mit jelent a MIRELITE? | |
| Fizikai ismeretek - dióhéjban | 29 |
| Hőmérők | |
| Mi az abszolút nulla fok? | |
| Hőközlés és hőelvonás | |
| Forrás | |
| Párolgás | |
| Fagyás | |
| Hűtőközeg | |
| Hidegforrás | |
| Hűtési körfolyamat - egyszerűen | |
| A levegő mint közvetítő | |
| Mi a műjég és a szárazjég? | |
| A hűtés és a fagyasztás gyakorlata | 36 |
| Melyik a legjobb konzerválási mód? | |
| Mikor alkalmazzuk a hűtést? | |
| A fagyasztás hosszabb időre szól | |
| Új korszak a tartósítóiparban: a gyorsfagyasztás | |
| Fagyasztva tárolás | |
| A fagyasztás és a mikroorganizmusok | |
| "Frissebb, mint a friss?" | |
| A fagyasztás hatása az élelmiszerekre | |
| Hűtőlánc a termeléstől a fogyasztóig | 45 |
| Modern éléskamránk: a hűtőszekrény | 49 |
| Jégszekrény | 49 |
| A hűtőszekrénygyártás történetéről | 50 |
| Ma már nem luxus! | 52 |
| Üzemeltessük-e télen? | 54 |
| Amit a hűtőszekrény szerkezetéről tudni kell | 55 |
| A forgalomban lévő készülékek ismertetése | 64 |
| Kompresszoros üzeműek | 65 |
| Abszorpciós rendszerűek | 67 |
| Melyiket válasszuk a sok közül? | 70 |
| A vásárlás főbb szempontjai | 70 |
| Elhelyezés és beállítás otthon | 72 |
| Kezelése és használata | 75 |
| Az élelmiszerek elhelyezése | 75 |
| A tárolás módja | 76 |
| Elsőrendű követelmény: a higiéne! | 82 |
| Mit a teendő üzemzavar esetén? | 85 |
| Tárolás a hűtőszekrényben | 87 |
| Az élelmiszer-vásárlás szempontjai, a tárolhatóság időtartama | 88 |
| Bevásárlás | 88 |
| Hazaszállítás | 89 |
| Mit, hogyan és mennyi ideig lehet tárolni? | 91 |
| Tudnivalók a gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolásáról | 99 |
| Gyorsfagyasztott élelmiszerek a főzés könnyítésére | 102 |
| Mire használjuk a mélyhűtőrekeszt? | 108 |
| Frissítő italok | 108 |
| Fagyasztás házilag | 109 |
| Jégkockakészítés | 111 |
| Fagylalt | 112 |
| Néhány házi fagylaltrecept | 114 |
| Jégkrém vagy keményfagylalt - otthon | 115 |
| Parféreceptek | 115 |
| Hűtési lehetőség a turizmusban | 117 |
| Hagyományos tárolási módok | 121 |
| Egyszerű tárolási módok | 121 |
| Téli tárolás szabadban és zárt helyen | 125 |
| Szabadtéri prizma | 126 |
| Egyszerű vagy ideiglenes verem | 128 |
| Melegágyi tárolás | 129 |
| Állandó verem | 129 |
| Pince | 130 |
| Padlás | 133 |
| Szükségtárolók | 134 |
| Az éléskamra mint tárolóhely | 134 |
| Gyümölcs- és zöldségfélék előkészítése téli tárolásra | 137 |
| Almatárolás | 138 |
| Körtetárolás | 140 |
| Szilva és egyéb csonthéjas gyümölcsök tárolása | 140 |
| Bogyós gyümölcsök | 141 |
| A szőlő eltartása | 141 |
| Burgonyatárolás | 142 |
| Vöröshagyma | 143 |
| Fejeskáposzta | 144 |
| Karalábé | 145 |
| Karfiol | 146 |
| Sárgarépa | 146 |
| Petrezselyem, zeller, cékla, torma | 147 |
| Egyéb zöldségfélék eltartása | 148 |
| Táplálkozásunk ma és holnap | 149 |
| Egészségesebb étrendet! | 155 |
| Korzervek, félkész és készételek étlapunkon | 157 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 160 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.