kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Príroda |
|---|---|
| Kiadás helye: | Bratislava |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 114 oldal |
| Sorozatcím: | Kisállattenyésztők könyvtára |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Színes és fekete-fehér fotókkal. |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés | 9 |
| A házinyúl hústermelésre alkalmas fajtái | 16 |
| A nagytenyészetek számára kitenyésztett fajták | 20 |
| Haszonállat előállító keresztezés | 22 |
| A nyúlhús jelentőségét befolyásoló hatások | 29 |
| Intravitális hatások | 31 |
| Postmortális hatások | 37 |
| Az egészségügyi követelmények elvei | 39 |
| A nyúl elsődleges feldolgozása | 45 |
| Kábítás, ölés, elvéreztetés | 45 |
| Leprémezés | 46 |
| Bontás | 47 |
| Kezelés száraz és vizes úton | 47 |
| A húsok felfüggesztése és tárolása | 50 |
| A melléktermékek kezelése (feldolgozása) | 50 |
| A nyúlhús elsődleges feldolgozása során elkövethető hibák | 52 |
| A nyúlhús konyhai elkészítése | 56 |
| A nyúl darabolása | 56 |
| Levesek készítése | 57 |
| Levesbevalók | 61 |
| Nyúlhús elkészítése kirántással | 62 |
| Nyúlhús elkészítése á la minute | 64 |
| "Házi disznóölés" nyúlból | 65 |
| Nyúlhús elkészítése párolással | 66 |
| Nyúlhús elkészítése sütéssel | 75 |
| Nyúlból készült különlegességek | 85 |
| Húskészítmények nyúlhúsból | 90 |
| Hentesáruk nyúlhúsból | 94 |
| Puha szalámik | 100 |
| Tartós készítmények | 104 |
| Főzött készítmények | 107 |
| Füstölt nyúlhús | 109 |
| Konzervek nyúlhúsból | 111 |
| A hentesáruk és a konzervek hibái | 112 |
| Felhasznált irodalom | 113 |