kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Varrott keménykötés |
| Oldalszám: | 137 oldal |
| Sorozatcím: | Kertünk, házunk, otthonunk |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-231-665-7 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| A spárgatermesztés jelentősége | 6 |
| Történeti áttekintés | 6 |
| Gazdasági jelentősége | 7 |
| Táplálkozási jelentősége | 11 |
| A spárgatermesztés alapjai | 14 |
| A spárga növénytani leírása | 14 |
| Fajtaválaszték, nemesítés | 20 |
| Spárgafajták | 20 |
| Nemesítés | 23 |
| A spárga élettani és környezeti igényei | 25 |
| Hőmérséklet | 25 |
| Fény | 28 |
| Víz | 28 |
| Tápanyag | 28 |
| Talaj, területfekvés | 29 |
| Magoncnevelés | 32 |
| A vetés időpontja, mélysége, ápolása | 34 |
| Konténeres magoncnevelés | 36 |
| A magoncok felszedése | 38 |
| A spárga telepítése | 41 |
| Talaj-előkészítés, trágyázás | 41 |
| Ültetés | 45 |
| A spárga ápolása termőre fordulásig | 51 |
| A halványított spárga ápolása | 51 |
| A zöldspárga ápolása | 58 |
| A termő spárga ápolási munkái | 59 |
| Talajmunkák | 59 |
| Tápanyag-visszapótlás | 64 |
| Öntözés | 68 |
| A spárga növényvédelme | 69 |
| Állati kártevők | 70 |
| Gombás betegségek | 78 |
| Vegyszeres gyomirtás | 84 |
| Szedés, értékesítés | 88 |
| A szedés ideje | 88 |
| A szedés módja | 93 |
| A spárga piaci előkészítése | 97 |
| A spárga exportra való feldolgozása | 101 |
| Csomagolás | 103 |
| A zöldspárga válogatása, osztályozása | 104 |
| A spárga értékesítése | 107 |
| A spárga hajtatása | 109 |
| A spárga vízkultúrás termesztése | 110 |
| A spárga magtermesztése | 114 |
| A spárga tartósítása | 116 |
| A friss spárga tárolása | 116 |
| Konzerválás | 116 |
| Gyorsfagyasztás | 118 |
| A spárga házi tartósítása | 119 |
| A spárgatermesztés gazdaságossága | 120 |
| A spárgatermesztés fejlesztési lehetőségei, üzemi integrációja | 122 |
| Spárgából készíthető ételek | 130 |
| Levesek | 130 |
| Főzelékek | 131 |
| Köretek | 132 |
| Elő- és főételek | 133 |
| Saláták | 133 |
| Irodalomjegyzék | 134 |