kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 363 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Bevezetés | 3 |
| Húsfélék a táplálkozásban | 7 |
| A hús táplálkozási szerepe | 12 |
| A hús és hentesárufélék | 16 |
| A húsfogyasztásra ható tényezők | 18 |
| A táplálkozási szokások, életmód | 21 |
| Évszakok | 25 |
| Kereseti viszonyok | 28 |
| Az állatok hústermelését befolyásoló biológiai tényezők | 35 |
| Állatfajaink eltérő hústermelése | 36 |
| A fajok közötti különbség | 38 |
| A vágóérték fogalma | 40 |
| Vágóállat minőségi kategóriák és kitermelési követelmények | 45 |
| A hústermelés gyorsasága | 51 |
| Az állatok termelésének genetikai jelentősége | 53 |
| Kvalitatív és kvantitatív tulajdonságok | 53 |
| Az örökölhetőség fogalma, a regresszió | 55 |
| A szelekciós munka | 57 |
| A hústermelésre közvetlenül ható tulajdonságok | 61 |
| A fajta és a típus hatása | 61 |
| A növekedési erkély kihasználása | 63 |
| Az ivar jelentősége | 65 |
| A testrészek aránya | 67 |
| A hús- és a zsírtermelés arányai | 70 |
| A vágáskori életkor és élősúly jelentősége | 74 |
| A hústermelést közvetve befolyásoló egyéb tényezők | 78 |
| Az ellésenkénti szaporaság és az ellési ütem | 80 |
| Az anyaállatok tenyésztésben tartásának időtartama | 84 |
| A kifejlett állatok selejtezési aránya | 88 |
| Állatszállítási veszteségek | 90 |
| A vágóhidi szállásolás veszteségei | 92 |
| Az állatok takarmányigénye és a takarmányozás lehetőségei | 95 |
| Alapkérdések | 95 |
| A transzformációs hányados | 97 |
| A takarmányhasznosulás gazdasági jelentősége | 99 |
| A takarmányszükségletet befolyásoló biológiai tényezők | 101 |
| Az életkor | 101 |
| A fajta és az élősúly | 103 |
| Biológilag ható anyagok | 106 |
| A takarmányozás gyakorlata és hatása a hústermelésre | 108 |
| A takarmányozási tudomány fejlődése és eredményei | 108 |
| A hústermelésre ható gazdasági tényezők | 119 |
| Közgazdasági tényezők | 120 |
| A népszerűség és az állatsűrűség szerepe a húsellátási színvonal kialakításában | 122 |
| A termelés és értékesítés összhangjának szerepe | 129 |
| Az állattenyésztési tényezők | 150 |
| Az előállított termékek aránya, az állattenyésztés termelési aránya | 151 |
| Az állatfajok arányának hatása | 159 |
| Az állományon belüli összetétel és a kivágható állatlétszám | 161 |
| Növénytermelési tényezők | 167 |
| A növénytermelés és az állattenyésztés bruttó hozamának aránya | 167 |
| A takarmánybázis és a hústermelés összefüggései | 170 |
| Mezőgazdasági üzemi tényezők | 177 |
| A vetésszerkezet fontossága | 177 |
| Agrotechnikai fejlettség | 181 |
| Az üzemnagyság hatása a termelés színvonalára | 184 |
| A hazai hústermelés áttekintése | 193 |
| Magyarország hústermelése | 193 |
| Csontoshústermelés | 193 |
| Húskészítmények termelése | 196 |
| Zsiradéktermelés | 196 |
| Az állatállomány teljesítőképességének változása | 197 |
| Mennyiségi változások | 201 |
| Minőségi változások | 232 |
| A hazai állatállomány, takarmánytermelés és vágóállattermelés egybevetése | 241 |
| Takarmánybázis, tápértékmérleg | 241 |
| A takarmánytermelés fejlesztésének lehetősége a termeléshozamok növelésével | 247 |
| A hústermelés takarmánybázisának biztosítása különböző vetésszerkezettel | 257 |
| Állati fehérje takarmánybázisunk helyzete | 261 |
| Állatállományunk hústermelésének növelési lehetőségei | 265 |
| A szarvasmarha hústermelésének növelése | 265 |
| A sertéstenyésztés fejlesztési lehetőségei | 268 |
| A baromfihústermelés növelésének lehetőségei | 281 |
| A juhállomány növelése | 282 |
| A lóállomány jövője | 284 |
| Az állatállomány optimális arányának kialakítása és a kívánatos vetésszerkezet | 285 |
| A vetésszerkezet alapján kialakítható hústermelési arány | 285 |
| A hústermelésre szükséges állatállomány optimális aránya | 290 |
| Húselosztás - készletezés | 303 |
| Az élőállattermelés ingadozásának hatása a húsellátásra | 303 |
| Az élő állat, a hús és a húskészítmények útja a termeléstől a fogyasztóig | 311 |
| A vágóállat-felvásárolás szervezete és feladata | 311 |
| Felvásárlási módszerek | 314 |
| A szabadpiac szerepe a lakosság húsellátásában | 315 |
| A húsipari termelés kérdései | 316 |
| Húsipari vállalatok állatvágási kapacitása | 316 |
| A szállítási körzetek problémái | 323 |
| Az áruelosztás gyakorlata | 326 |
| A vágóbaromfi-feldolgozás és áruelosztás problémái | 328 |
| A húskészletezés célja és módszerei | 332 |
| Fagyasztási módszerek | 333 |
| Operatív húskészlet | 335 |
| Hűtőházi hústárolás | 337 |
| Húskészletezés élő állatokkal | 341 |
| A húsáruk készletezése | 349 |
| Az állati zsiradék készletezése | 349 |
| Takarmánykészletezés a húskészletezés érdekében | 351 |
| Irodalomjegyzék | 353 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.