1.031.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A beteg láztalan

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Stephaneum nyomda Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Ott állt a levenfordi pályaudvar ívei alatt azon az esős szeptemberi délutánon és azon tanakodott, vajjon vegyen-e kocsit. A takarékosság ellene szólt, a méltóság mellette -... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Ott állt a levenfordi pályaudvar ívei alatt azon az esős szeptemberi délutánon és azon tanakodott, vajjon vegyen-e kocsit. A takarékosság ellene szólt, a méltóság mellette - nem a magáé, hanem orvosi hivatásának szinte lenyűgöző méltósága.
Végre mégis intett a pirosképű kocsisnak, aki bő esőkabátban állt a kijárat előtt veszteglő egyetlen bérkocsi mellett és már vagy három perce figyelte a fiatalembert feltűnés nélkül, de vizsgaszemmel.
- Mit kér Arden Houseig... Cameron doktorhoz?
Öreg Tom lassan, megfontoltan lépett közelebb. Nem holmi délvidéki fürgeséggel, holmi "kocsit tetszik, uraságod?"-dal. Nem, Tam nem kapható ilyesmire. Öreg Tam Dewar tisztában van a maga értékével és ezen az értéken alul nem hajlandó eladni magát senki fiának.
- Sok a poggyász? - kerülte meg az egyenes választ, bár látta, hogy egyetlen utazótáskából áll, mely ott hevert a gazdája mellett. Ezenkívül csak egy vadonatúj kis orvosi táska volt nála, de ezt olyan erősen fogta, mintha még álmában sem akarna megválni tőle.
- Cameron doktor új segédorvosa, amint látom - mondta Tam.
- Eltalálta - felelte a fiatalember.
- Hát magának két shilling, doktor úr.
Erősen megnyomta a "doktor úr"-at, és a nemrég szerzett cím kellemesen csiklandozta Finlay doktor dobhártyáját, de azért nem szédült meg tőle és szigorú képpel jelentette ki.
- A legrövidebb utat gondolom - sohasem járt még Levenfordban, nem tudhatta, van-e rövidebb vagy hosszabb út - semmi kéjutazás a város körül, ahogy maga gondolta.
- Isten a tanum... - tiltakozott Tam.
Élénk vita után hamarosan létrejött a kompromisszum - egy shilling és egy ital bor - mert hát a jóakarat egyik félnél sem hiányzott.
Az útitáska felkerült a bakra, Tam reumás tagjaival utána kapaszkodott és a kocsi elindult Finlayvel a Vasút-utca rázós macskafej kövezetén. Vissza

Tartalom

Az új segédorvos5
Kifogásolható viselkedés18
A Scobie-nővérek29
Részeges Davie41
Nyereség-veszteség54
Nincs képzelőtehetsége64
A kis Duncan sipoló tüdeje76
Füstbement terv86
Maryvigyázzagyerekre99
Dereglyés Tom112
Todd nagymama orvossága124
Mesejáték134
Drasztikus kúra148
Ismét virágzik a muskátli157
A hős felesége169
A segédorvos benyújta lemondását183

A. J. Cronin

A. J. Cronin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: A. J. Cronin könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv