| Kiadó: | Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 468 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 18 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Hatodik átdolgozott és bővített kiadás. Nyomtatta a Fővárosi Nyomda RT. |
| A háztartás vezetésének tudománya | |
| Háztartási munkabeosztás | |
| Vendéglátás | |
| Terítés | |
| Tálalás | |
| Étrendek | |
| Téli idényre | |
| Tavaszi idényre | |
| Nyári idényre | |
| Őszi idényre | |
| Betűrendes tárgymutató | |
| Levesek | 1 |
| Húslevesek | 1 |
| Hallevesek | 7 |
| Becsinált levesek | 9 |
| Vegyes és pörkölt levesek | 11 |
| Krémlevesek | 17 |
| Levesbevalók | 19 |
| Pecsenyék | 27 |
| Marhahúsok | 27 |
| Borjúhúsok | 43 |
| Sertéshúsok | 51 |
| Malachúsok | 53 |
| Vadhúsok | 55 |
| Bárányhúsok | 56 |
| Rostonsültek | 58 |
| Nyársonsültek | 59 |
| Töltelékek pecsenyékbe | 61 |
| Szárnyasok | 63 |
| Vadak | 71 |
| Halak | 74 |
| Mártások meleg halakhoz | 78 |
| Tojásételek | 80 |
| Előételek | 93 |
| Előételeknek való felfújtak és puddingok | 114 |
| Felfújtak | 114 |
| Puddingok | 116 |
| Mártások az előételeknek való sós felfújtak és puddingokhoz | 122 |
| Meleg mártások | 123 |
| Hideg ételek | 128 |
| Hideg húsok és sültek | 128 |
| Hideg halak | 138 |
| Pástétomok | 143 |
| Szendvicsek | 153 |
| Hideg mártások | 157 |
| Körítések | |
| Burgonya különféle módon | 162 |
| Rizs különféle módon | 165 |
| Makaróni különféle módon | 166 |
| Vegyes körítések | 166 |
| Zöldségkörítések | 171 |
| Saláták | 173 |
| Főzelékek | 183 |
| Főzelékek | 183 |
| Zöldfőzelékek könnyű módon | 200 |
| Feltétek | 201 |
| Tészták | 203 |
| Gyúrt és főzött tészták | 203 |
| Hajtogatott tészták | 213 |
| Rétestöltelékek | 218 |
| Porhanyós tészták | 221 |
| Zsírbansült tészták | 226 |
| Kelt tészták | 237 |
| Tejbenfőzött tészták és ételek | 250 |
| Pogácsák | 251 |
| Torták | 256 |
| Torták | 276 |
| Tortaszerű lepények | 276 |
| Tortakrémek | 282 |
| Torták bevonására való jegecek | 282 |
| Vegyes sütemények | 285 |
| Vegyes sütemények | 285 |
| Sós teasütemények | 307 |
| Gyúrt cvibakok | 312 |
| Cvibakok | 313 |
| Puddingok | 316 |
| Felfújtak | 322 |
| Hab (Sodó) édes felfújtak és puddingokhoz | 328 |
| Vegyes hideg édességek | 331 |
| Vegyes, hideg édességek | 331 |
| Kocsonyák (Zulcok) | 333 |
| Krémek | 336 |
| Parfék | 339 |
| Fagylalt készítése | 340 |
| Cukorkák készítése | 343 |
| Italok | 347 |
| Télire való befőzések | 353 |
| Sűrű cukorban főzött gyümölcsök | 353 |
| Befőttek (Kompót) | 358 |
| Jam-ek (Dzsemek) | 362 |
| Sűrű cukros gyümölcslevek (Geléek) | 363 |
| Gyümölcsök cukorban ecettel | 363 |
| Lekvárok | 364 |
| Főzelékek, mártásnak és levesnek valók eltevése télire | 366 |
| Saláták eltevése télire | 372 |
| Zöldség eltevése télire | 374 |
| Disznóölés | 375 |
| Francia konyha. Összeállította: Tutsek Anna | 385 |
| Levesek | 385 |
| Előételek | 387 |
| Halak | 391 |
| Főzelékek, körítések | 394 |
| Mártások | 396 |
| Saláták | 399 |
| Húsok | 401 |
| Tésztafélék | 408 |
| Gyermekek étrendje | 417 |
| A csecsemőkortól, ameddig a felnőttek étrendjére áttérhetnek | 417 |
| Folyékony ételek | 422 |
| Levesek | 425 |
| Levesbevalók | 427 |
| Főzelékek | 428 |
| Vegyes eledelek | 431 |
| Tészták | 433 |
| Gyümölcspürék és kompótok | 437 |
| Gyenge és beteg gyermek ételei | 438 |
| Házi tudnivalók | 440 |
| Betűrendes tárgymutató | 442 |