| Kiadó: | Singer és Wolfner Irodalmi Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 32 oldal |
| Sorozatcím: | A jó házi konyha |
| Kötetszám: | 13 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Nyomtatta Hungária Hirlapnyomda R.-T., Budapest. |
| Levesek | |
| Finom rizsleves | 3 |
| Tojásleves | 3 |
| Paradicsomleves | 3 |
| Tarhonyaleves | 4 |
| Burgonyaleves | 4 |
| Kaporleves | 4 |
| Daraleves | 4 |
| Borleves | 4 |
| Almaleves | 4 |
| Gyümölcsleves | 4 |
| Burgonya különféle módon | 5 |
| Sajtos burgonya | 4 |
| Sonkás burgonya | 5 |
| Burgonya-krém | 5 |
| Tojásos burgonya | 5 |
| Tojásos burgonya szardiniával | 5 |
| Felfujt burgonya | 6 |
| Köménymagos burgonya | 6 |
| Burgonya törve | 6 |
| Burgonya-pogácsa | 6 |
| Burgonya-piré | 6 |
| Vajas burgonya | 6 |
| Tejfölös burgonyafőzelékek | 6 |
| Paradicsomos burgonyafőzelék | 7 |
| Töltött burgonya | 7 |
| Tojásos ételek | |
| Egyszerü rántotta | 7 |
| Bubos rántotta | 7 |
| Finom rántotta | 8 |
| Tejfölös tojás | 8 |
| Sajtos tojáslepény | 8 |
| Gombás lepény | 8 |
| Tojás tarhonyával | 8 |
| Parmezános tojás | 8 |
| Paprikás tojás | 8 |
| Tejfölös tojás | 9 |
| Finom tojáslepény | 9 |
| Töltött tojás | 9 |
| Tojás-omlett husmaradékkal | 9 |
| Finom tojásétel | 9 |
| Ördög-tojás | 10 |
| Sajtos tojás | 10 |
| Hideg töltött tojás | 10 |
| Tojás majonézzel | 10 |
| Tojás gombával | 11 |
| Tojással töltött paradicsom | 11 |
| Tükörtojás | 11 |
| Lágy tojás pohárban | 11 |
| Velő tojással | 11 |
| Tojás paradicsommal | 11 |
| Paradicsomos tojás | 12 |
| Piros tojásgomba | 12 |
| Sonka tojással | 12 |
| Különféle | |
| Gomba kirántva | 12 |
| Hussajt maradékokból | 12 |
| Hagymatokány | 13 |
| Hering mustármártással | 13 |
| Karfiol vajjal | 13 |
| Makaróni | |
| Makaróni olaszosan | 13 |
| Makaróni tojással | 14 |
| Makaróni paradicsommal | 14 |
| Rizs | |
| Rizs gombával | 14 |
| Rizs zöldborsóval | 14 |
| Paradicsomos rizs tojással | 14 |
| Sajtos rizs | 14 |
| Mártások | |
| Metélőhagyma-mártás | 15 |
| Tormamártás | 15 |
| Hideg ecetes tormamártás | 15 |
| Szardellamártás hidegen | 15 |
| Pikáns mártás | 15 |
| Paradicsommártás tejföllel | 15 |
| Paradicsommártás rántással | 16 |
| Uborkamártás | 16 |
| Gombamártás | 16 |
| Sampinyon-mártás | 16 |
| Almamártás | 16 |
| Meggy- és cseresznyemártás | 16 |
| Pöszmétemártás | 16 |
| Tartás-mártás | 17 |
| Saláták | |
| Fejes saláta | 17 |
| Forrázott saláta | 17 |
| Uborkasaláta | 18 |
| Paradicsomsaláta | 18 |
| Paprikasaláta | 18 |
| Heringsaláta | 18 |
| Heringsaláta mustárral | 18 |
| Zöldbab-saláta | 19 |
| Vöröskáposzta-saláta | 19 |
| Burgonyasaláta | 19 |
| Hus-saláta | 19 |
| Pecsenyék | |
| Rostélyos hagymával | 20 |
| Tejfölös rostélyos | 20 |
| Filé | 20 |
| Beafsteak | 20 |
| Ramsteak | 21 |
| Pogácsa vagdalt husból | 21 |
| Borjuszelet | 21 |
| Borjubecsinált | 21 |
| Rántott borjuszelet | 22 |
| Borjuszelet sonkával | 22 |
| Borjumáj | 22 |
| Borjumáj-pörkölt | 22 |
| Borjuvelő kirántva | 22 |
| Borjuvelő hidegen | 22 |
| Sertéshus | 23 |
| Hal | |
| Hideg hal, majonézzel | 23 |
| Tésztafélék | |
| Főtt tészta | 24 |
| Diós- vagy mákosmetélt | 24 |
| Sajtos metélt | 24 |
| Turós metélt | 24 |
| Madártej | 24 |
| Barack-krém | 25 |
| Alma bundában | 25 |
| Töltött omlett | 25 |
| Omlett-soufflée | 25 |
| Csokoládészalámi | 26 |
| Ördög pilulái | 26 |
| Egyszerü vendéglátás | |
| Kávéfőzés | 28 |
| Kávé-eszencia | 28 |
| Tea | 28 |
| Teaesszencia | 29 |
| Csája | 29 |
| Hideg tea | 29 |
| Puncs Szilveszter-estére | 29 |
| Puncs más módon | 29 |
| Szendvicsek | 29 |
| Szardellás kenyér | 30 |
| Mikádó-kenyér | 30 |
| Piritott kenyér- vagy zsemlyeszeletek | 30 |
| Tarka kenyérszeletek | 30 |
| Mustáros tojás | 30 |
| Hideg tojás | 31 |
| Vagdalt hering | 31 |
| Heringes burgonya | 31 |
| Mogyorógolyók | 31 |
| Nougat | 31 |
| Csokoládégolyók | 31 |
| Mandulagombócok | 31 |
| Kitünő csokoládészeletek | 31 |
| Ostya-torta | 32 |
| Coup Lolly | 32 |
| Narancssaláta | 32 |
| Macedoin | 32 |
| Narancs-macedoin | 32 |