| A juhtenyésztés helyzete | 5 |
| A világgazdasági helyzet | 5 |
| A magyarországi helyzet | 6 |
| A takarmány összetétele | 10 |
| A szárazanyag és jelentősége | 11 |
| A zsírok | 11 |
| A nitrogénmentes kivonható anyagok | 13 |
| A nitrogéntartalmú szerves anyagok | 14 |
| A víz és a vízfelvétel | 15 |
| Az ásványi anyagok és szerepük a juhok takarmányozásában | 16 |
| A makroelemek | 17 |
| A mikroelemek | 19 |
| Az ásványi anyagok alkalmazásának lehetőségei | 22 |
| A juhok takarmányának nitrogén-, illetve fehérjekiegészítése | 24 |
| Nem fehérje nitrogén | 24 |
| Védett fehérjék és aminosavak | 27 |
| A vitaminok | 28 |
| A hormonok | 30 |
| Az antibiotikumok | 31 |
| Kokcidiosztatikumok | 32 |
| Egyéb takarmánykiegészítők | 33 |
| Enzimek | 33 |
| Ízesítő anyagok | 34 |
| Aromaanyagok | 36 |
| Zamatanyagok | 36 |
| A sav-bázis egyensúlyra ható takarmánykiegészítők | 37 |
| A bendőkialakulást gyorsító takarmánykiegészítők | 37 |
| A juh takarmányozásának és emésztésének sajátosságai | 38 |
| A takarmányfelvétel és a kérődzés | 38 |
| A juh emésztőrendszere és annak funkciója | 41 |
| A bárányok emésztése | 45 |
| A juh takarmányfelvételének szabályozása, a juh energiaforgalma | 47 |
| Az anyajuhok takarmányozása | 54 |
| Az anyajuhok takarmányozásának alapelvei | 54 |
| Az anyajuhok takarmányozásának gyakorlata | 63 |
| Az üres anyajuhok takarmányozása | 64 |
| Az anyák előkészítése a termékenyítési időszakra | 66 |
| A vemhes anyajuhok takarmányozása | 68 |
| A tejelő juhok takarmányozása | 70 |
| A kosok takarmányozása | 72 |
| A kosok takarmányozásának alapelvei | 72 |
| A kosok takarmányozásának gyakorlata | 73 |
| A szopós bárányok takarmányozása | 76 |
| A mesterséges báránynevelés | 82 |
| A tejpótló tápszer összetétele | 83 |
| A tejpótló tápszer hőmérséklete | 84 |
| A bárányok elválasztásának ideje | 84 |
| A tejadagolás és az itatások gyakorisága | 84 |
| A nevelés időtartama, a leválasztás ideje | 85 |
| Környezeti feltételek | 86 |
| Bárányhizlalás | 87 |
| A bárányhizlalás alapelvei | 87 |
| A fajta hatása a hizlalás eredményességére | 87 |
| A táp hatása a hizlalás eredményeire | 90 |
| Az alomanyag hatása a hizlalás eredményeire | 92 |
| A csoportnagyság és a férőhely hatása a hizlalás eredményességére | 94 |
| A mikroklimatikus tényezők hatása a hizlalás eredményeire | 95 |
| Néhány technológiai elem hatása a bárányhizlalás eredményességére | 95 |
| A bárányok hizlalása a legelőn | 96 |
| A tenyésznövendékek takarmányozása | 98 |
| A tenyésznövendékek takarmányozásának alapelvei | 98 |
| A tenyésznövendékek takarmányozásának technológiája | 100 |
| Legelés és legeltetés | 102 |
| Legelési viselkedés | 105 |
| A gyepterület juheltartó képessége | 107 |
| A legeltetés technológiája | 108 |
| A juhok takarmányozásának technológiája | 113 |
| A specializált épületek és takarmányozási technológiájuk | 115 |
| A hízóbárány-telepek takarmányozásának gépesítése | 119 |
| A takarmányszerkezet és a gépesíthetőség összefüggése | 120 |
| A legeltetés géprendszere | 120 |
| A telepek komplex géprendszere | 121 |
| Etetőberendezések | 126 |
| Az állománynagyság és koncentráció hatása a takarmányozás technológiájára | 127 |
| A takarmányozás néhány gazdaságossági kérdése | 132 |
| Irodalom | 135 |