Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Kárpát-medence értékei (dedikált példány)

Szerző
Fotózta

Kiadó: Info13 Közhasznú Egyesület
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-06-9965-5
Megjegyzés: Molnár Béla szerző és fotós által dedikált példány. Színes és fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megpróbálom, amit eddig nem mertem. Leírom, hogyan látom a hazát, a tüzet és a vizet, az embert és a gépet, a munkát, a nótát, meg a halált, egyszóval a világot. Szerintem mindez, amint Szent Pál... Tovább

Előszó

Megpróbálom, amit eddig nem mertem. Leírom, hogyan látom a hazát, a tüzet és a vizet, az embert és a gépet, a munkát, a nótát, meg a halált, egyszóval a világot. Szerintem mindez, amint Szent Pál Athénban megfogalmazta (ApCsel 17,28), majd ahogy a jezsuita tudós Teilhard elnevezte, isteni miliő. A minket körülvevő mindenség túlmutat puszta létén. Fensége némán, de Keresztelő Jánosként hirdeti, utánam, vagy előttem, körülöttem vagy bennem, jön, aki nagyobb nálam (Mk 1,7), közel a Teremtő! A világ, s benne a munkás, az érzékeny szem, a halló fül számára „üzenő-fal", része egy szellemi internetnek, vagyis teológiát hordoz. Ami létezik körülöttünk, az a Szentháromság első személyének, az Atyának nyomát viseli. Szépsége és igazsága láttán illik imádni, no persze nem az elemeket, hanem azok alkotóját. így mondta ezt már Izajás próféta (Iz 1,3) és erről írt Pál apostol (Róm 1,21). Eddig a hittudomány zöme számunkra a legsürgetőbb igazságokkal a megtestesüléssel és a megváltással foglalkozott. A Biblia első olvasatra előkészít Krisztusra, majd bemutatja Őt és országát. Erre épül az Egyház, ezt járja körbe a liturgia, és ez így jó, de úgy érzem az evangéliumi gazdag ifjúnak mondottak nekünk is szólnak: „valami még hiányzik" (Lk 18,22).
A művészek, a feltalálók az „elfelejtett" harmadik személynek, a Szentléleknek prófétái. A mérnökök, a kutatók a nemegyszer káromolt Atyaisten választottai. Lényegi egység van a Szentháromságon belül, és az ő „kifelé" áradó szeretet tartja össze a teremtést. Vissza

Fülszöveg

Molnár Béla 1953-ban született Budapesten. A Szentendrei Ferences Gimnáziumban érettségizett, villamosmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen erősáramú szakon, valamint sugárfizikai tanulmányokat végzett, és a szombathelyi FALCO-nál elektrongyorsító építésében vett részt. A Testnevelési Egyetemen vívó szakedzői diplomát szerzett, és nyolc évig a szombathelyi Haladás VSE vívó szakosztályának volt a vezető edzője, majd a Csepel SC utánpótlás szakágát vezette.
Nyolc évig elnökségi tagja volt a Szentendrei Ferences Öregdiákok Egyesületének, majd a Tamás Apostol Iskola Alapítványnak volt kuratóriumi tagja. Alapítója a XIII. kerületi Keresztény Iskola Egyesületnek, az Info13 Egyesületnek és a Magyar Munka Magyar Érték Alapítványnak.
1994-ben a XIII. kerületben a KDNP-Fidesz-MDF jelöltjeként egyéni körzetet nyerve lett önkormányzati képviselő, majd további két ciklusban MKDSZ-Fidesz-MDF jelöltként listás képviselő. A KDNP-nek 1992-től tagja, 1994-től angyalföldi elnöke,... Tovább

Fülszöveg

Molnár Béla 1953-ban született Budapesten. A Szentendrei Ferences Gimnáziumban érettségizett, villamosmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen erősáramú szakon, valamint sugárfizikai tanulmányokat végzett, és a szombathelyi FALCO-nál elektrongyorsító építésében vett részt. A Testnevelési Egyetemen vívó szakedzői diplomát szerzett, és nyolc évig a szombathelyi Haladás VSE vívó szakosztályának volt a vezető edzője, majd a Csepel SC utánpótlás szakágát vezette.
Nyolc évig elnökségi tagja volt a Szentendrei Ferences Öregdiákok Egyesületének, majd a Tamás Apostol Iskola Alapítványnak volt kuratóriumi tagja. Alapítója a XIII. kerületi Keresztény Iskola Egyesületnek, az Info13 Egyesületnek és a Magyar Munka Magyar Érték Alapítványnak.
1994-ben a XIII. kerületben a KDNP-Fidesz-MDF jelöltjeként egyéni körzetet nyerve lett önkormányzati képviselő, majd további két ciklusban MKDSZ-Fidesz-MDF jelöltként listás képviselő. A KDNP-nek 1992-től tagja, 1994-től angyalföldi elnöke, majd fővárosi alelnöke. Az MKDSZ alapító tagja, az alkulástól fővárosi alelnöke. A párt 2003-as újjászervezése óta budapesti elnök és az ügyvezető elnökség tagja, alelnök. Mindkét tisztségében 2006-ban újraválasztották.
2006-2010-ig országgyűlési képviselő, mandátumát a budapesti területi listán szerezte. Két évig a Környezetvédelmi Bizottságnak, majd további két évig a Gazdasági és Informatikai Bizottságnak volt a tagja. Eközben a Fogyasztóvédelmi Eseti Bizottság alelnöke és az e-Befogadásügyi Eseti Bizottság alelnöke volt.
A közéleti munkásságáért 2005-ben a belügyminiszter a Köz Szolgálatáért érdemjellel tüntette ki. Szakmai munkásságáért 2010-ben az Energiapolitika 2000 Társaság aranyérmét kapta meg.
Politikai tevékenységének középpontjában a kereszténydemokrata eszmék érvényesítése áll. Ebben két elvet tart fontosnak; az egyik, hogy minden esetben a keresztény (keresztyén) elvek alapján kell megítélni, mi az elfogadható és mi nem. A kereszténydemokrata politikusoknak az a küldetésük, hogy a történelmi egyházak tanítását a közéletben képviseljék, igyekezzenek azt érvényre juttatni. A másik elv a nemzet javának szem előtt tartása. lehet jogszerű valamilyen politikai cselekedet, de ha az nem a nemzet, az ország javát szolgálja, akkor az erkölcstelen és képviselhetetlen.
A nemzet java pedig sohasem elvont fogalom.
"El kell jöjjön végre az idő, amikor nem minduntalan nemzetünk gyásznapjairól beszélünk, múltbéli és jelen nyomorúságainkat ecseteljük. El kell jöjjön végre az idő, amikor számba vesszük mindazt, amire büszkék lehetünk, amit őseinktől örököltünk, és mi is alkottunk. Néha beszélünk hungarikumokról, magyar értékekről, de még nem merünk ezekre úgy büszkének lenni, mint Európa más népei a sajátjukra." Vissza

Tartalom

AJÁNLÓ 8
BEVEZETŐ » Miért Kárpát-medence? 10
A Kárpát-medence értékei 11
TÖRTÉNELMÜNK, ami nélkül nem lehetne jövőnk 14
Magyarnak maradni » Magyarvalkó a román tenger közepén 15
Az én ötvenhatom » A labirintus titka 22
Botond vitéz ma » A XXI. században itt, Magyarországon 28
NÉPCSOPORTJAINK, amelyek nemzetünket alkotják 36
Jászok a Pilisben » Károly Róbert testőrei 37
Palócok a Vajdaságban » Hetes, Kupuszina, Bácskertes 46
Székely virtus » Ha kevés... 56
MAGYARSÁGUNK ÉRTÉKEI,
amelyek hitet és nemzetet tartanak meg... 62
Eltörölhető-e Trianon? »
Magyar föld az, ahol magyar a munka nyelve 63
Templomépítés Csúzán »
Vallási és nemzetiségi ellentétek nélkül 70
Három országon át magyar vasúti pályán »
Kárpátalja Expressz 74
ÉPÍTETT ÉRTÉKEINK,
amelyek hirdetik nemzetünk életerejét... 84
Városnak építve » A közösség ereje 85
Országnak építve » Amikor mertünk nagyok lenni 90
Istennek építve » Elmúlás és örökkévalóság 98
¦i IPARTÖRTÉNETI ÉRTÉKEINK,
amelyek büszkeségre adnak okot nekünk... 104
Fotómegálló következik! » Lillafüredi Állami Erdei Vasút 105
110 év után is munkában » Ikervári vízerőmű 110
Ahol a Túr nem siet » Túristvándi vízimalom 116
KORTÁRSAINK, PÉLDAKÉPEINK,
akik utat mutatnak nekünk... 122
Történelem - könyv nélkül » Egy igazi tanár emlékére 123
Az utolsó kereszténydemokrata » Szorgalom és szerénység 126
A kifogyhatatlan energia » A patrióta energiapolitika atyja 130
PANNON BÁRDJAINK, akik szívünket erősítik... 132
Az Indián » Cseh Tamás 133
Egy szál gitár » Zorán 136
Szent Istvántól Atilláig, és tovább... » Szörényi Levente 140
TERMÉSZETI ÉRTÉKEINK, amelyeket meg kell őriznünk... 144
Sárkányok vidéke » Retyezát Nemzeti Park 145
Madarak birodalma » Kopácsi Rét Nemzeti Park 150
Ahol megállt az idő... » Színevéri Nemzeti Park 156
LELKI ENERGIÁINK, ami erőt ad a küzdelmeinkhez... 162
Magyarságunk és kereszténységünk »
Himnusz a templomokban 163
Iskoláink a nemzetünkért » Nyolcvan gyerekkel... 166
Egyház a digitális társadalomban »
Keresztény értékrendű digitális írástudást! 172
TÚL A KÁRPÁT-MEDENCÉN,
ami kapcsolatokat teremthet...182
Törökország? » A középkor már elmúlt 183
Háborúk után » Ha komolyan vesszük lehetőségeinket... 190
Hadriánus falától az oszét várakig »
Egyedül vagy rokonoktól támogatva? 192
ÉRTÉKEINK VÉDELME,
ami kötelességünk gyermekeinkért...194
Felelősségünk a következő nemzedékért»
A gyermekvállalás magánügy? 195
A Kárpát-medence értékei » www.hungarikum.info.hu 200
A Turul kardja » Eltékozolt kincseink 204
ZÁRSZÓ » 206

Témakörök

Molnár Béla

Molnár Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Molnár Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Kárpát-medence értékei (dedikált példány) A Kárpát-medence értékei (dedikált példány) A Kárpát-medence értékei (dedikált példány) A Kárpát-medence értékei (dedikált példány) A Kárpát-medence értékei (dedikált példány)

Hibátlan példány.

A címlapon a szerző és fotós, Molnár Béla névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
8.000 ,-Ft
40 pont kapható
Kosárba