| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 215 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 13 cm |
| ISBN: | 963-230-213-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal, fotókkal. |
| Előszó | 5 |
| A kávé története | 7 |
| Legendák, mesék, hagyományok | 8 |
| Elterjedése | 13 |
| A kávé barátai és ellenségei | 23 |
| A kávéházak | 33 |
| Kialakulásuk | 33 |
| A kávéházak alkonya, az eszpresszók virágzása | 39 |
| A magyar kávéházak | 40 |
| Termeléstől a fogyasztásig | 47 |
| Termelés | 47 |
| A kávéfa és termése | 50 |
| Feldolgozás | 52 |
| A nyers kávé kezelése, tárolása és szállítása | 55 |
| Pörkölés | 57 |
| Változások a pörkölés során | 60 |
| A pörkölés gépei, pörkölési eljárások | 64 |
| Pörkölési módszerek | 70 |
| Kávéfajták. A nyers kávé minősítése | 73 |
| A pörkölt kávé minőségének elbírálása | 93 |
| Termelés és értékesítés | 101 |
| Az italkészítés | 111 |
| Fejlődése | 114 |
| Eszközei | 118 |
| Főzési módszerek és eszközök | 121 |
| A háztartásokban használatos kávéfőző gépek | 124 |
| Eszpresszógépek | 130 |
| Kisegítőberendezések | 139 |
| A minőség elbírálása | 143 |
| A pótkávék | 149 |
| Keletkezése, története | 149 |
| Hazai kávépótlók és -pótlékok | 158 |
| Felhasználás | 160 |
| Kávéitalok | 161 |
| Alkoholmentes italok | 161 |
| Alkoholtartalmú italok | 164 |
| Sütemények, torták, édességek | 170 |
| Kávéval készített ételek | 196 |
| Kávékonzervek, -kivonatok. Koffeinmentes kávé | 197 |
| Egyéb felhasználási terület | 203 |
| A koffein és a kávé biológiai hatásai | 206 |
| Néhány tanács kávéivóknak | 208 |
| A kávé és az alkoholfogyasztás | 210 |
| Felhasznált és javasolt irodalom | 212 |